avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apel, recurs - modificare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apel, recurs - modificare pedeapsa

as dori sa stiu cat dureaza un apel penal si daca sunt condamnat de tribunal se poate sa fiu arestat in aceasta perioada de apel?
Termenul de apel este de 10 zile de la data la care se pronunta hotararea instantei de fond.Cat dureaza, depinde, apelu este o noua rejudecare a fondului cauzei si depinde ce solutie va adopta instanta de control judciar.
Exista si posibilitatea arestarii inculpatului in cursul judecatii , daca instanta va considera ca exista motive temeinice pentru a fi luata aceasta masura.
as dori sa stiu daca o pedeapsa data cu executare se poate la apel sau recurs sa fie transformata inpedeapsa cu suspendare...sau solutia va fi aceeasi...condamnare cu executare....
Se poate schimba solutia instantei de fond .Instanta ar putea reaprecia probele administrate in prima instanta si ca atare sa primiti o condamnare mai blanda.O pedeapsa mai mare nu puteti primi intrucat situatia apelantului nu se poate agrava in propria cale de atac.de asemenea nici in calea de atac pornita de procuror in favoarea inculpatului nu se poate agrava pedeapsa.
Toate aceste probleme tin de probele existente la dosar , de aprecierile magistratilor asupra acestora si a sanctiunii aplicate in fond si nu in ultimul rand , de apararile pe care le veti face
va multumesc mult se poate sa ma mai lamuriti intr_o problema?daca nu am avut atencedente penale de ce pedeapsa este cu executare si nu cu suspendare?nu am avut un av bun sau procesul a fost prea greu ?

Alte discuții în legătură

Amenda administrativă Ionuttttt90 Ionuttttt90 Buna ziua, in 2013 am fost sancționat de către procuror cu o amenda administrativă in valoare de 750 lei pt conducerea unui vehicul pe drumurile publice ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare dorinsm dorinsm Buna! Am fost condamnat definitiv in anul 2009 pentru trafic de influenta la 2 ani cu suspendare si inca 2 ani perioada de incercare. In timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Dezincriminarea articolul 8 din legea 39/2003 prin ncp? Ionescu1985 Ionescu1985 -In concret un inculpat a fost trimis in judecata pentru fapta prev de art 8 din legea 39/2003 raportat la art 323 Cpen vechi.Dosarul se afla in curs de ... (vezi toată discuția)