avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... client neincasat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

client neincasat

Buna ziua!
Am de incasat de la un client suma de 16.000 lei din 2007, suma fiind prescrisa. In anii 2009, 2010 i-am trimis e-mail-uri prin care i-am solicitat sa plateasca aceasta suma, dar mi-a raspuns prin faptul ca va verifica daca exista acest sold si la ei in contabilitate. M-a tot dus cu "zaharelul" pana suma s-a prescris, iar acum nu vrea sa mai plateasca.
Intrebarea mea este daca il pot actiona in judecata pe baza e-mail-urilor trimise. Mentionez ca in afara de e-mail-uri nu i-am trimis nimic concret.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bbn_1982 , utilizator 15:51, 9 Mai 2011
Pentru ca prescriptia sa fie intrerupta ar trebui sa existe o recunoastere expresa din partea debitorului ca va datoreaza aceasta suma de bani. Din ceea ce scrieti, nu ar exista o astfel de recunoastere, cu atat mai mult cu cat discutiile s-au purtat prin corespondenta de tip e- mail, care nu sunt mijloace de proba in dreptul nostru. De asemenea, trebuie sa luati in calcul si taxa de timbru pentru o astfel de actiune care este de aprox. 1000 lei.
sa inteleg ca in instanta nu am cum sa castig si alta cale pentru a-mi recupera banii nu exista. multumesc pentru raspuns d-le avocat.
Puteti sa intentati actiune si sa sperati ca nu ridica exceptia prescriptiei ( greu de crezut).
Nu v-a facut nici o plata partiala in acest timp?
Nunu. A facut doar o plata, cv unei facturi care inca nu era prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie (urgent!!) jacqueline_k jacqueline_k Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Am incheiat un contract de consutanta cu o societate pentru realizarea unei documentatii. Beneficiarul respectivei ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie sau deschid insolventa lylyan lylyan Buna ziua Societatea X a emis catre societatea Y facturi pana in dec. 2007. In acest moment poate soc. X sa isi mai recupereze banii de la societatea Y? Nu ... (vezi toată discuția)
Lntreruperea prescriptiei extinctive katrin katrin Factura a fost emisa la data de 28.10.2011. La data de 31.12.2011 debitorul confirma pe email debitul. Ulterior, la insistentele contabilei, solicita tot pe ... (vezi toată discuția)