avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA trecere de la tva trimestrial la tva lunar dupa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

trecere de la tva trimestrial la tva lunar dupa achizitie intracomunitara

O firma a achizitionat in data de 19 aprilie tuburi de solar de la o firma maghiara,pentru a inlocui tuburile existente,deci nu pentru comercializare.Firma declara si plateste tva trimestrial.Dupa achizitia intracomunitara devine platitoare de tva lunar,dar ce declaratie trebuie depusa ... 09? si care este termenul ? Pana in 15 mai depun 390 si pana in 25 mai,decont lunar?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:40, 9 Mai 2011

inainte de efectuarea tranzactiei intracomunitare ar fi trebuit sa va inregistrati in Registrul operatorilor intracomunitari.
"Contribuabilii au obligatia sa se inscrie in Registrul operatorilor intracomunitari:
1. La data inregistrarii ca platitori de TVA, DACA au intentia sa efectueze operatiuni intracomunitare
2. Inaintea efectuarii operatiunilor intracomunitare de catre persoanele inregistrate deja ca platitoare de TVA"
Firma este inscrisa in ROI.Alta era dilema...declaratia 092 se depune,am aflat,in termen de 5 zile de la sfarsitul lunii in care a avut loc achizitia intracomunitara.Termenul acesteia este deja depasit,mi s-a adus la cunostinta achizitia in data de 7 mai...
termenul este de 5 zile lucratoare, deci nu l-ati depasit foarte mult.
e ok daca depuneti si maine.
deveniti platitori de tva lunar incepand cu aprilie 2011, deci decontul trebuie depus pana pe data de 25 mai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 ioanaep ioanaep Buna ziua, In Noiembrie 2010 a luat fiinta societatea noastra, iar intrebarea mea este daca declaratia 390 se depune lunar sau trimestrial in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 vies BISCUTA BISCUTA Buna ziua, am facut o achizitie intracomunitara in luna octombrie, nefacturata de firma respectiva si la care trebuie sa ma autofacturez eu. Sunt platitoare de ... (vezi toată discuția)