avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna! Sunt divortata de 8 ani,am o fetita de 11 ani incredintata mie spre crestere si educare! Fostul sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare in valoare acum de 100 RON deoarece a declarat ca nu are un loc de munca! Eu stiu ca el lucreza in Cipru cu acte de munca de 7 ani dar nu stiu adresa firmei ci doar adresa unde locuieste. Pensia alimntara de 100 RON mi-o trimite o data la 3-4 luni si atunci opreste comisionul la bani din aceasta! Spuneti-mi va rog exista vreo cala prin care sa il pot face sa platesca 25 la suta din venitul pe care el il realizeaza acolo?!
Cel mai recent răspuns: Dany32 , utilizator 18:30, 14 Mai 2011
Doar daca reusiti sa produceti dovezile necesare ... adica sa aflati care e locul sau de munca si ce venituri obtine. In alte conditii, raportarea se face la salariul minim pe economie.
daca nu puteti dovedii,nu
Incercati sa solicitati instantei de judecata , in cazul formularii unei actiuni pentru majorarea pensiei de intretinere sa dispuna aflarea veniturilor fostului sot ,printr-o comisie rogatorei la instanta de domiciliu a acestuia , conform Directivei nr.38/2006 a CE
Indicati domiciliul exact al acestuia.
MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie alimentara leria_olivia leria_olivia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am divortat acum 4 ani si mi-a fost incredintat spre crestere si educare copilul, acestuia ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere copilul mi-a fost incredintat mie pensia sa stabilit in functie de venitul minim pe economie adica 100ron dar fostul sot pleaca cate 3 luni in Germania cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din germania Camelia_balan Camelia_balan Fostul meu sot lucreaza in Germania ,s-a recasatorit si mai are acolo inca un copil.Prin hotarare de divort in 2004 i s-a fixat plata unei pensii alimentare ... (vezi toată discuția)