avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice cerere concesiune teren din dom. public
Discuție deschisă în Achiziţii publice

cerere concesiune teren din dom. public

In imediata vecinatate a casei de locuit, exista un teren din curea comuna, de care familia mea s-a folosit mai bine de 30 de ani, fara a avea un act la mana. Dupa iesirea din indiviziune, a rezultat, pe langa casa, o suprafata de teren de 0,5 m de la constructie spre curte, ceea ce nu ne mai permite sa ridicam un gard despartitor fata de ceilalti vecini, fara sa ne vitregeasca cladirea de lumina soarelui, cladirea fiind si igrasioasa.
Am depus o cerere la Primarie, de atribuire in proprietate a terenului cu pricina, insa nu am obtinut, Primaria motivand ca exista o perioada in care terenurile sunt blocate de la vanzarea lor , pana la definitivarea retrocedarilor, ca facand parte din rezerva retrocedarilor in natura....in fine...
Ne-am hotarat sa depunem maine o cerere de concesionare si mi-as dori sa stiu daca cererea mea naste obligatia din partea Primariei de a demara procedura legala de concesionare, fiindca conform art. 9 din OUG 54/2006 "concesionarea are loc la initiativa concedentului sau ca urmare a unei propuneri insusite de acesta. " , insa nu inteleg ce implica termenul de "insusire"....si, de asemenea, daca trei membrii din familie ar depune cate o cerere de concesionare, facand parte din familii diferite, insa avand aceeasi adresa, ar fi valabile cele trei oferte pentru demararea procedurii legale de concesionare prin licitatie publica?
Cel mai recent răspuns: jeniferr , utilizator 14:18, 19 Mai 2011
In principiu, ceea ce vi s-a comunicat pentru vanzare e valabil si pentru concesiune. Pana la solutionarea cererior de retrocedare formulate in baza legilor reparatorii se interzice vanzarea, concesionarea ... bunurilor din domeniul public sau privat al localitatii.
Cererea dumneavoastra se va discuta in Consiliul Local dar nu e obligatoriu sa vi se admita.
buna bunica mea locuieste intro casa aflata in proprietatea statului din anul 1987.are contract de inchiriere plateste lunar oare ar putea sal cumpere de la stat?cum se calculeaza preturile ?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren Violin Violin Buna ziua, Detin un teren intravilan pe care fostul CAP a construit o cladire. Acum cladirea este in proprietatea Primariei. Cum pot sa recuperez ... (vezi toată discuția)
Transfer concesiune teren tarkanyi tarkanyi In anul 1994 se construieste o cladire pentru prelucrare lapte. Primaria concesioneaza societatii un teren in suprafata de cca. 1000 mp. pe 99 de ani, ... (vezi toată discuția)
Concesionare de catre primarie a unor cai de acces intr-un imobil privat MARIANO MARIANO Suntem 10 coproprietari ai etajului unui complex comercial. Anul trecut primaria a concesionat unuia dintre noi o sprafata de teren aflata intre imobil si ... (vezi toată discuția)