avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare Corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare Corporala

Buna ziua,as dorii,daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii in legatura cu urmatoarea problema:

In data de 01.05.2011,am mers sa imi cumpar de la un magazin diferite produse,la iesire,un grup de persoane pe care nu le cunosc,dar cu ajutorul martorilor i-am putut identifica doar pe cativa dintre ei,m-au batut fara motiv,fara a purta o conversatie cu ei,fara ai cunoaste,numarul lor ajungand la 15,provocandu-mi vatamari corporale.

Imediat am sunat la 112,la locul faptei prezentandu-se doar ambulanta,acordandu-mi ingrijiri medicale,dupa care am dat declaratiile la postul de politie impreuna cu martorii,si dupa care m-am prezentat la urgente unde am luat fisele medicale eliberate de serviciul de primiri urgente in baza lor obtinand certificat medico-legal pe o perioada de 8-9 zile daca nu vor survenii complicatii,unde urmeaza sa ma prezint la o clinica privata pentru o operatie de piramida nazala cost(1800 euro) deoarece in urma loviturilor cartilajul a fost deformat si nu pot respira corespunzator.

Am facut o plangere prealabila catre Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov pe data de 2.05.2011 si nici in ziua de astazi nu au venit citatiile,nici pentru martori,nici pentru inculpati,nici pentru mine.

Mijloace probatorii:
1.Certificat Medico-Legal
2.Martori
3.astept o confirmare asupra unui mijloc video de supraveghere indreptat spre locul faptei.

Vreau sa stiu:
1.De ce dureaza atat de mult sa ajunga citatiile.(plangerea indeplinind conditiile cerute de lege)
2.Daca imi voi recupera banii cheltuiti,si voi fii despagubit.
3.Care vor fii pasii juridici in vederea solutionarii procesului.

Va multumesc,
Cu respect Romeo.:)
Trebuie sa va inarmati cu rabdare pentru ca dureaza foarte mult. In principiu, daca sunt vinovati de savarsirea unei infractiuni o sa va recuperati banii.
Daca prin probatoriile care vor fi administrate se va dovedi culpa atacatorilor dvs , acestia in mod clar ca vor fi obligati la plata daunelor cauzate.
Aveti posibilitatea legala la contituirea partii civile(pana inainte de citirea rechizitoriului) sa solicitati si daune morale din partea celor care v-au atacat.
Pastrati toate actele ,privind cheltuielile efectuate cu tratamentul, refacerea , medicatia luata si alte cheltuieli facutede dvs pentru a reveni la starea normala de sanatate.
Afluxul de cauze este foarte mare , exista un numar relativ mic de specialisti implicati in rezolvarea unor astfel de situatii , care mai trebuie sa indeplineasca si alte obligatii de serviciu, astfel ca perioada de timp socialmente necesar rezolvarii problemelor cotidiene de o gravitate mai mica , creste in mod considerabil
Pot sa treaca chiar si luni pana sa ii cheme la delcaratii.
Banii o sa ii recuperati (din punctul meu devedere) doar daca au bunuri si nume si ii executati silit (la finalizarea procesului) sau platesc de buna voie pt a scapa de proces...
In cele mai multe cazuri indivizii nu au nimic pe nume iar partea vatamata nu recupereaza nici un leut
Va multumesc tuturor pentru informatiile date,punctul pe care ma axez cel mai mult este sa se faca dreptate in sensul ca fiecare dintre noi se mearga pe strada in siguranta si sa nu stea cu teama ca vor fii atacati de anumiti indivizi,ca ei sa intealaga si sa simta forta de constrangere a statului,a legii,iar partea financiara ma intereseaza sumele care le voi cheltuii,mai putin ceea ce pot primii de la ei,acordand-ui dreptate lui dorians.
Pentru r.gabi am uitat sa mentionez faptul ca am cerut daune morale si materiale,si evident ma voi constitui parte civila.
Multumiri doamna Gabriela.

Va multumesc inca odata.
Cu respect,
Romeo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovirea si alte violente / schimbare incadrare juridica in slutire / daune lord1 lord1 Buna ziua. As dori sa va intreb in cazul in care certificatul medico legal spune : [b]fractura coronara 1.1,2.1,1.2[/b] (cei 3 dinti din fata sus) ,[b] ... (vezi toată discuția)
Penal sau nu? bataie in strada kessh kessh la data de 19.12.2009,eu impreuna cu un prieten am participat la o bataie de strada contra 3 persoane.in urma altercatiei am fost luati de politisti si ... (vezi toată discuția)