avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata concediului medical

Buna ziua , va rog , poate puteti sa ma lamuriti ce trebuie sa fac , avand in vedere urmatoarea situatie : sotul meu este angajat al unei firme de paza , care din 1.03.2011 , in urma unei licitatii , a pierdut obiectivul pentru care a fost angajat . La momentul respectiv , sotul meu era internat in spital , unde a suferit o interventie chirugicala destul de complicata . Firma care a castigat obiectivul i-a preluat pe ceilalti angajati , mai putin pe sotul meu care era bolnav. Asta am inteles , asta este , daca nu era apt de munca atunci . Probleme este , ce e de facut daca firma la care e ,in continuare ,angajat sotul meu , nu i-a platit concediul medical pe lunile februarie , martie si aprilie , pe motiv ca nu au lichiditati . Noi am depus la timp concediile medicale , cu confirmare de primire . Si inca ceva : daca ei nu mau au nici un obiectiv in zona noastra , poate sa-l dea in somaj intrucat a fost angajat pentru un anumit obiectiv ? Sau il concediaza ?:O
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
LIA VRANCEANU, utilizator
Puteti sa dati in judecata angajatorul pentru plata drepturilor salariale restatnte pe care soltul dvs. le avea de primit pe perioada concediului medical. Actiunea se formuleza la tribunalul din raza caruia aveti domiciliul si este scutita de taxa de timbru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca nedeclarat floricasovaiala floricasovaiala Buna ziua ...as dori un raspuns la o problema pe care nu o pot rezolva singura :( Fratele meu a fost angajat al unei firme de paza 4 luni , timp ... (vezi toată discuția)
Te poti angaja daca este in medical iar contractul actual de munca se incheie? melpo melpo Buna ziua, Sotul meu a suferit un accident si se afla internat in spital. In prezent are depusa cerere de incheiere a contractului de munca cu acordul ... (vezi toată discuția)
Concediere valiadi valiadi Buna. De curand am fost internat cu diabet insulino dependent in spital si cand am fost externat am fost anuntat de la munca ca voi fi concediat pe motiv ca ... (vezi toată discuția)