avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamuriri luare in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamuriri luare in spatiu

Sunt proprietar (50% eu, 50% mama mea care este decedata, nu am frati) al unui apartament cu 3 camere. In urma cu 1 luna am inchiriat apartamentul, si am semnat un contract din acela tip in 2 exemplare.

La momentul respectiv chiriasii ziceau ca or sa vrea o viza de flotant la un moment dat. Acum mi-au spus ca vor sa mergem la politie sa isi schimbe buletinele amandoi, astfel incat sa aiba adresa la apartament.
Ce riscuri presupune treaba asta? Se poate sa li se acorde buletin doar pe 1 an pe aceastra adresa(contractul de inchiriere e pe 1 an).
Contractul de inchiriere nu este inregistrat la finante.

Intrebarea mea e daca presupune ceva riscuri sa isi faca adresa pe apartamentul meu (nu vreau sa isi faca buletinul pe 10 ani). Sau sa le spun ca pot sa le ofer doar o viza de flotant.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:25, 19 Mai 2011
daca contractul nu e inregistrat la finante nu e ok, nu puteti merge cu el la politie, intrucat savarsiti infractiunea de eavziune fiscala;
luarea in spatiu nu presupune obligatii pt dvs, insa buletinul nu se face pt 1 an, ci pt 10 ani;
daca insa mai devreme de expirarea buletinului celor 2 chiriasi acestia se muta, ar trebui sa isi schimbe CI, daca nu fac acest lucru, dvs puteti merge la politie sa declarati ca nu mai locuiesc la dvs;
pt buletin este necesar ca ctr de inchirirere sa fie inregistrat la finante
Va multumesc mult pentru mesajul prompt;
Pentru o simpla viza de flotant tot e nevoie de contract inregistrat la finante? Banuiesc ca exista o posibilitate sa merg la politie sa declar ca efectiv ei stau la mine (fara chirie etc). Ma expun vreunor riscuri/neplaceri pe viitor?

Eu sunt beneficiarul unei pensii de urmas(sunt student). Din unele surse stiu ca daca am venit, nu voi mai primi pensia. Asadar daca as inregistra contractul la finante, voi mai primi pensia? Informatia care am afirmat-o eu legata de anularea pensiei daca beneficiez de venit este corecta?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
bossake, utilizator
va puteti da acordul pt a-si pune viza de resedinta. as recomanda sa nu le faceti buletin la adresa.
nu trebuie sa prezentati neaparat contractul de inchiriere la politie
ar fi bine sa il inregistrati la finante. puteti cumula venituri cu pensia de urmas daca pt acele venituri plata asigurarilor e obligatorie, daca platiti CAS.
www.avocatnet.ro/content/for...

ar trebui sa dezbateti si mostenirea dupa mama, sa fiti proprietar pe intreg ap
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unul dintre dezavantaje este că s-ar putea să vă fie umplută cutia poştală cu tot felul de facturi, oferte, pliante, adrese, somaţii sau poate chiar citaţii, pe numele celor care şi-au făcut buletin pe adresa dv.

... ªi asta pe parcursul a mai multor ani de zile. Vă spun din propria experienţă #-o
Nu neaparat asta ar fi problema, ci ma gandeam ca pot ridica ceva pretentii cum ca ei au voie sa locuiasca acolo, chiar in eventualitatea in care nu ar mai plati chiria sau chestii de genul asta.

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Pt viza flotant la cine sa apelam? mihai1985d mihai1985d Buna ziua! Suntem 2 studenti chiriasi de 1 saptamana intr-un apartament de 2 camere. Proprietarul a inchiriat apartamentul cu contract de inchiriere in urma ... (vezi toată discuția)
Denunț la anaf făcut de chiriaș. mă ajută faptul că din cauza lui n-am putut depune contractul la finanțe? noemi r noemi r Buna ziua, Doresc daca se poate sa va aduc spre cunostiinta urmatorul caz. In anul 2016 am acceptat sa iau in chirie o persoana. Am inscris-o in cartea ... (vezi toată discuția)