avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele imi cere contractul si viza de flotant
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele imi cere contractul si viza de flotant

buna ziua
am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? intra in atributiile sale ? de 5 ani locuiesc acolo si nu mi-a cerut pana acum . le am pe amandoua , dar trebuie neaparat sa le prezint lui ? cred ca face jocurile unui vecin si n-as vrea intru in acest joc .
multumesc de raspuns
Cel mai recent răspuns: alopici2005 , utilizator 09:12, 16 Martie 2012
Nu intra in atributiile presedintelui de asociatie sa va ceara sau sa va impuna sa prezentati aceste inscrisuri.Contractul de inchiriere se prezinta numai autoritatilor competente sa il solicite si aici ma refer la Administratia finantelor publice, etcpolitie iar viza de flotant , numai daca va este solicitata de politie.

Nu intra in atributiile presedintelui de asociatie sa va ceara sau sa va impuna sa prezentati aceste inscrisuri.Contractul de inchiriere se prezinta numai autoritatilor competente sa il solicite si aici ma refer la Administratia finantelor publice, etcpolitie iar viza de flotant , numai daca va este solicitata de politie.

multumesc de raspuns....deci si politia imi poate cere contractul ? e vreun articol publicat , ceva in acest sens ?
Nu.Politia va cere acest contract numai atunci cand exista vreo sesizare cum ca dumneavoastra ati avea diferite activitati in acel apartament care nu sunt tocmai legale.De asemenea, acest contract va este cerut de catre organele abilitate si la momentul la care se emite viza de flotant.
Conform norme in vigoare toate persoanele care domiciliaza mai mult de 15 zile intr-un condominiu au obligatia sa se inregistreze in evidenta asociatiei de proprietari
OUG nr.97 / 14.06.2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români ( Modificata )
Art. 37. - (1) Organizarea activităţii de ţinere a evidenţei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin unităţile de poliţie.
(2) Cartea de imobil se întocmeşte şi se actualizează de către persoana anume desemnată, cu acordul acesteia, de către proprietarul imobilului sau de asociaţia de proprietari; în cazul asociaţiei de proprietari, responsabilul cărţii de imobil este, de regulă, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociaţiei.
(3) Păstrarea, actualizarea şi utilizarea datelor din cartea de imobil de către persoana desemnată în acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare.
(4) Responsabilul cărţii de imobil are obligaţia să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reşedinţa în imobilul respectiv şi să o prezinte, la cerere, poliţiştilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
ynocentta, utilizator
multumesc de raspuns ....deci viza de flotant e normal sa o arat si politistului si administratorului, dar contractul doar fiscului inteleg ...multumesc de raspuns

Alte discuții în legătură

Chiriasii pr_ioana22 pr_ioana22 ce acte trebuiesc depuse la asociatia de propietari daca sunt chirias si ce consecinte suport daca nu depun actele respective (vezi toată discuția)
Atributii in cadrul asociatiei de proprietari ndb ndb Buna seara tuturor, Hristos a inviat Cine trebuie sa completeze/actualizeze fisele de imobil? Asociatia poate eliberata o adeverinta unei persoane care ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am un apartament pe care l-am inchiriat cu forme legale. Administratorul blocului insista pe langa chirias sa-i dea o copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)