avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu si indemizatie crestere copil cu handicap cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu si indemizatie crestere copil cu handicap cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani

In Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
la art.12, alin.(1), lit.b) se precizeaza:
"Art. 12. - (1) Persoana care are în îngrijire, supraveghere şi întreţinere un copil cu handicap beneficiază, după caz, de următoarele drepturi:
b) concediu şi o indemnizaţie pentru creşterea copilului cu handicap în cuantum de 450 lei, pentru copilul cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani; "

As dori sa stiu daca pe perioada concediului specificat mai sus o alta persoana poate sa ocupe locul celei aflate in concediu.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 21:55, 18 Mai 2011
Articolul face referira doar la parinte si dupa caz, asistentul personal, care poate fi asistent maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea platii indemnizatiei pentru cresterea copilului cu handicap lenke801111 lenke801111 Buna ziua, Sunt in concediu de crestre copil cu handicap mediu. Ne descurcam destul de greu din indemnizatia lunara pe care primim. La vechiul angajator nu ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil 4luni cu handicap grav down down Buna ziua sunt mama a 6copii din care cel mic de 4 luni este diagnosticat cu sindrom down. Am certificatul de handicap.Am depus actele pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil cu handicap grav, de la 3 la 7 ani radASCUTA radASCUTA am o rugaminte doresc sa stiu si eu daca sotia mea a beneficiat de indemnizatie de crestere a copilului pana la 3 ani mai poate beneficia si pana la 7 ani ... (vezi toată discuția)