avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... vreau sa scap de o societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

vreau sa scap de o societate

in urma cu citiva ani prin 2007 am infiintat o societate la un consilier juridic nu am activitate nici acum in 2009 am suspendato acum primesc amenda ca nu am depus nustiu ce declaratii ... vreau sa scap de ea cu orice pret o dau de pomana oricui prin notariat sau cum se vind X-(
Cel mai recent răspuns: elena-10 , utilizator 00:06, 12 Iunie 2011
Incercati cu un anunt in presa, dar sa stiti ca in aceste vremuri este aproape imposibil sa o vindeti sau sa o dati de pomana. Sfatul meu este sa demarati dizolvarea-radiere fara lichidare in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale republicata. Actele le puteti intocmi la avocat, notar sau in cadrul birourilor de asistenta juridica de la registrul comertului. Costurile ar putea fi in jur de 600 ron si durata de aproximativ 50 de zile.
In situatia in care societatea are debite neachitate nu puteti face dizolvare si lichidare cf. Legii 31/1990 decat daca achitati datoriile catre stat si prezentati un certificat fiscal pe zero.
In cazul in care nu puteti sa achitati datoriile solicitati lichidarea firmei la Tribunalul in a carei raza teritoriala se afla sediul firmei.

av, lichidator Bostina
Daca nu ati avut activitate si in concluzie nu aveti nimic de raportat la fisc, decat pe 0, incercati sa scoateti o fisa pe platitor de la Administratia financiara unde are firma sediul. In acest mod veti afla ce nu s-a depus si puteti corecta situatia. Daca nu aveti datorii, atunci nu stiu cum puteti cere insolventa, poate doar sa va gaseasca nod in papura ca nu ati depus declaratiile si va faceti direct raspunzator de situatia creata.
Sfatul meu, depuneti chiar si cu amenda ce nu ati depus, ulterior cereti dizolvarea voluntara si radiati firma. Daca nu ati depus din 2007, posibil sa va ceara dizolvarea chiar ORC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijarea inchiderii societatii dupa perioada de suspendare marius.m marius.m buna ziua, Am un SRL suspendat 3 ani . Pe 01.05.2012 se implinesc cei 3 ani . Nu are datorii .Vreau sa o dizolv dar fara sa cheltui bani . Va fi trimisa ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata lucia popp lucia popp -un srl cu asociat unic, infiintat in martie 2007 si dizolvat in noiembrie 2007 , in baza art 235/Legea nr 31/1990 republ, cu activitate 0 de la inceput pana ... (vezi toată discuția)
Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)