avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... limite de (i)legalitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

limite de (i)legalitate

Care este granita dintre mita si "atentie"?
Un buchet de flori, sau o cutie de ciocolata poate intra in categoria mitei, sau a foloaselor necuvenite?

Stie cineva vreun liceu din tara asta unde nu s-au strans bani de protocol cu ocazia organizarii examenului de bacalaureat?
Poate fi acea masa de protocol pe care o iau profesorii dupa examen, sau cu ocazia corectarii lucrarilor considerata mita? Inspectoratul Scolar Judetean asigura ceva "de-ale gurii" profesorilor examinatori sau supraveghetori?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 12:16, 11 Iulie 2008
Da` in Uniune cum este? In Italia unde sunt infierati doar romanii -nici o diferenta intre amprentare si marcarea cu fierul inrosit - cum se numeste masa de dupa examen? Dumneavoastra ati strans bani de protocol in liceu ??? Incredibil ! Si mai aveati doar treisprezece sutimi pana la ... chiar asa pana la ce ??!!!
Cand am terminat liceul in 1995, nu eu, ci parintii au adunat niste bani de protocol (nici nu mai stiu despre ce sume era vorba, dar erau mici, totusi) pentru bauturi si mancare pentru ca profesorii stau de la 8 dimineata, pana noaptea pe la 3 si nu au voie sa paraseasca cladirea in care se da examen.
NU s-a facilitat in nici un fel promovarea examenului de bacalaureat:dimpotriva, a fost un examen serios si corect.
Inspectoratul nu le pune la dispozitie nici macar un pahar cu apa. NU spun ca este corecta modalitatea de colectare a acestor bani. Ministerul Educatiei ar trebui sa anunte ca nu este in stare sa asigure cele necesare profesorilor pentru a participa la examene si sa se prevada, eventual o taxa fixa de examinare, aceeasi pentru fiecare elev din tara si pentru care sa se emita chitanta.
Traim intr-o societate corupta. Asta se practica in scoli...

Eu, personal, am dat admitere la facultate si aceasta mi se pare modalitatea corecta de a accede la o facultate: toti sa beneficieze de aceleasi conditii de examinare, aceleasi subiecte si cei mai buni sa intre. NU s-a pus problema sa mai am nu stiu cate sutimi pana la nu stiu ce pentru ca am intrat in anul in care am dat examen la Facultatea de Drept din Cluj Napoca din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.
Aici nu este vorba despre mine, personal, ci despre intregul sistem de invatamant care nu se bazeaza pe decantarea adevaratelor valori. De cand media de Bacalaureat a devenit un criteriu pentru admiterea in facultate, notele de la acest examen nu mai reflecta realitatea.
Adica in Suceava sunt numai genii, pentru ca procentul de promovabilitate este de 98%, in timp ce in judetul Ilfov, sau Giurgiu s-a rasturnat caruta cu prosti? (acestia au procent de promovabilitate de doar 39%). sa fim seriosi!

Nici situatia din Italia nu este legala si incalca flagrant drepturile omului. NU poti presupune din start ca o anumita rasa este potential infractoare si sa o izolezi si sa o arati cu degetul. Infractori sunt in randul tuturor tarilor din lumea asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare audio DanMihai17 DanMihai17 Buna ziua, as dori sa stiu daca este legala inregistrarea audio a unui ofiter DNA si daca am nevoie de acordul lui. Am fost chemat intr-un caz de mita intre un ... (vezi toată discuția)
Emininke! Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu. [/b]Expresia \\"emininke\\" ii apartine domnului Caragiale (o mica observatie: d-voastra ati observat obiceiul suparator de a nu-i mai prenumi domn ori ... (vezi toată discuția)
Facultatea la zi sau la distanta/ifr ? ContSters183660 ContSters183660 Ce parere aveti de invatamantul la distanta pentru facultatea de drept (la stat)? Trebuie sa aleg intre Universitatea Cuza la ZI sau Universitatea Lucian ... (vezi toată discuția)