avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de despagubire
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de despagubire

Rovinieta costa 28 euro /an.Taxa de despagubire e 28 euro.Pentru cit timp este platita taxa de despagubire?pt.1 zi !?sau tot pt 1 an ?
Cel mai recent răspuns: ro-lari , utilizator 20:10, 25 Octombrie 2011
Buna ziua !
La ce va referiti cand specificati "Taxa de despagubire" ?
am gresit,nu taxa ci TARIFUL DE DESPAGUBIRE OG 15/2002 art 8
ovidiu7 a scris:

am gresit,nu taxa ci TARIFUL DE DESPAGUBIRE OG 15/2002 art 8

.... e cu totul altceva... Tariful de despagubire este sanctiunea prevazuta de lege si se plateste ca atare la fiecare proces-verbal de contraventie pt nerespectarea prevederilor legale privind circulatia fara rovigneta . pe cale de consecinta aceast tarif de despagubire nu are nicio valabilitate in timp ...#-o#-o
Sactiunea nu este amenda? se dau doua sanctiuni pentru acelas lucru?
pv vin dupa 5,9 luni;daca sunt ramolit si am uitat de rovinieta pot sa vina peste 100 de procese verbale si se da tarif de despagubire 2800 de euro ? si 250 de milioane amenzi ? ce lege mai e si asta ?HOTIE pe fata ! cind un om nici nu are acest salariu pt 6 luni !
Tariful de despagubire – intre tembelism si haiducie.

Oare cine produce asemenea aberatii? Boc sau Basescu? Nu cumva tembelii circula printr-o ograda apropiata?!

Uiti ca ti-a expirat rovineta, asa cum uiti sa platesti telefonul, factura la lumina sau abonamentul la club.

A transforma slabiciunea umana in sursa de venit, imbogatire nejustificata, asa zis legal, este insa haiducie. Haiducie generata de tembelii care gandesc cu calcaiele atat atunci cand fac legile cat si atunci cand tolereaza sau chiar judeca vinovatii. Culmea este ca acestia s-ar zice ca stiu carte, dar au ochii acoperiti, deci scuzele, ca nu vad!
1. Oare de ce este emisa o factura si nu este inclusa taxa de rovigneta in costul benzinii? Capusarii ar mai incasa tariful de despagubire? Nu!
2. De ce nu exista un mesaj de atentionare, eventual cu plata majorata daca il ignori si esti prins? Este ca si cum ai cere hotului sa nu te mai fure!
3. Daca tariful de despagubire reprezinta 28 eur, adica valoare anuala a rovignetei, de ce sa incasezi acest tarif de n ori? Cat de legal este? Ca moral in orice caz nu este! Ce reactie au meseriasii?!
4. Daca evenimentul incalcarii legii s-a produs sa zicem pe 07.04.2011 iar instiintarea o primesti pe 25.10.2011, fiind intocmita pe data de 04.10.2011 cat de legal este PV-ul si chiar intentia legiuitorului?
a. 6 luni ar produce anularea – de ce nu se-ntocmeste PV in aceeasi zi?!
b. Posta romana ar trebui sa se simta jignita, sau sa fie amendata, daca un PV intocmit pe 04.10 ajunge la destinatar pe 25, adica dupa 21 zile. Nu cumva cineva abuzeaza legea? Ce zic judecatoriii?!
Eu consider intregul demers o haiducie, promovata de stat, cu concursul tembelilor care il slugaresc (nu slujesc!).
Jenant este ca avocatii si judecatorii, daca isi pierde cineva timpul pe acest site, ar trebui sa ia o atitudine mai convingatoare.
Tare mi-e teama insa ca, in afara de rating si bani, nimic nu intereseaza pe moderatorii acestui site!
Poate cenzura!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roviniete ioanasrl ioanasrl Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta raoul_stef raoul_stef Buna ziua. Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta : am primit de la executor judecatoresc o decizie de executare silita pentru un debit de 28 euro la ... (vezi toată discuția)
Tarif de despagubire rovinieta dragos76 dragos76 inteleg sa fiu sanctionat pt. ca am circulat fara rovinieta valabila totusi, am cateva nelamuriri: 1) tariful de despagubire: este si el platibil la jumatate ... (vezi toată discuția)