avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj-masina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj-masina

Buna dimineata
Am nevoie de sfaturi.
Am divortat de fostul sot in martie si mai avem partajul. Initial ne-am inteles asupra partajului, insa acum refuza intelegerea initiala.
Am cumparat prin programul rabla o masina in actele careia sunt trecuta unic proprietar. Cand a plecat, acum un an, a plecat cu masina timp in care a platit si creditul de nevoi personale pe care l-am accesat impreuna, el titular iar eu girant.
Eu vreau ca el sa preia creditul singur (vreau sa accesez programul prima casa) si se pare ca nu are niciun interes sa finalizam partajul atata timp cat el are masina. Pe 25 mai ii expira ITP-ul pe care teoretic n-ar putea sa-l faca fara Cartea masinii care e la mine. Un proces de partaj ar dura destul de mult.
Ce si cum ma sfatuiti sa fac pt a grabi lucrurile?
Avocatul de la divort a zis ca nu pot merge cu politia s-o iau ca e bun comun si ca ar fi mai bine s-o iau din fata blocului(am a doua cheie) avand in vedere ca actele sunt pe numele meu. Asa as vinde masina si as achita creditul.Ce risc prin asta?

Multumesc pentru sfaturi.
Mihaela Toma
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:22, 24 Mai 2011
Masina este bun comun chiar daca sunteti trecuta " unic proprietar ".
In al 2-lea rand incercati sa-l chemati la mediere in conditiile legii 192/2006, si acolo in prezenta unui mediator autorizat din Tabloul mediatorilor, puteti sa negociati cu dansul ce doriti sa faceti, incheind un Acord de mediere. Puteti apela la o sedinta de informare gratuita cu privire la aceasta procedura.
oficial, va poate acuza de furt. chiar daca sunteti proprietarul in acte, bunul se afla in posesia fostului sot. neoficial, as face cum a propus avocatul .
era bine sa-i fi facut dvs plangere la vremea cand ati ramas fara masina.
partajul il puteti incepe cand doriti, insa problema dvs e momentan, creditul. scapati de problema imediat ce fostul va inlocuieste cu un alt girant. il puteti santaja cand o sa vrea cartea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj tomamihaela tomamihaela Buna ziua, Ma numesc Mihaela si va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturile voastre. Sotul meu a plecat de acasa acum 2 luni la parintii lui si se pune problema ... (vezi toată discuția)
Partaj nefacut- afecteaza la banca? vali m vali m Buna ziua, Am o nelamurire.Sunt la a doua casatorie.Cand am divortat nu a facut partajul.Aveam un apartament luat cu credit ipotecar si o masina luata in ... (vezi toată discuția)
Partaj mihm mihm Buna am o intrebare la dumneavoastra cine ma poate indruma la ce am de facut : m-am despartit de sotie dar nu legal nu cu divort iar dupa un timp am plecat in ... (vezi toată discuția)