avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Studenta la FR, pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Studenta la FR, pot beneficia de somaj?

buna ziua1 am lucrat 6 ani in invatamant ca suplinitor,deci,cu contract pe perioada determinata,iar de 2 ani sunt studenta la FR .tot de doi ani sunt in concediu de crestere a copilului.in august 2009 mi-a expirat contractul de munca decia cum nu sunt angajata nicaieri.
dupa terminarea concediului de crestere a copilului,as putea beneficia de ajutorul de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:00, 24 Mai 2011
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã nu face distinctie cu privire la forma de invatamant, ease refera numai la "absolvent al unei institutii de invatamant":
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent de invatamant trebuie sa absolviti facultatea respectiva.

3. Trebuia ca in august 2009, la expirarea CIM, sa va inregistrati la Agentia de Somaj si din somaj puteati sa intrati in CCC si apoi sa continuati somajul.

4. Tot Legea 76/2002 spune ca aveati obligatia sa va inregistrati la somaj in termen de 12 luni de la data incetarii CIM.

5. Incercati la Agentia de Somaj poate exista o posibilitate legala sa va inregistrati acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru student la fr marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Buna ziua! As dori sa stiu daca studentii care fac facultatea la FR pot beneficia de indemnizatie de somaj in cazul in care nu se angajeaza in termen de 60 ... (vezi toată discuția)
Somaj calina mihaela calina mihaela Dupa ce termin facultatea pot sa iau ajutor de somaj(facultate privata)? (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolvent de scoala postliceala neacreditata cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Ce înseamnă formă de învătământ în legea somajului.Dacă este o scoală post liceală neacreditată pot beneficia de ajutor de somaj ca absolvent ? (vezi toată discuția)