avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Redactare hotarari judecatoresti in perioada vacantei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Redactare hotarari judecatoresti in perioada vacantei judecatoresti

A fost data o hotarare la judecarea in fond, a aparut pe site, dar inca nu s-a primit hotararea judecatoreasca redactata, prin posta.
Intrebari:
- cat dureaza pana la primirea hotararii judecatoresti (legal, pe undeva pe site se specifica faptul ca 30 zile de la pronuntare) ?
- cand incepe si cand se termina vacanta judecatoreasca in acest an 2011 ?
- pe perioada vacantei judecatoresti se continua redactarea hotararilor judecatoresti si trimiterea lor prin posta (odata ce este data solutia de catre judecator...) ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
legal2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:42, 25 Mai 2011
Din practica, termenele privind motivarea, redactarea si comunicarea hotararilor nu prea sunt respectate cu scuza ca instantele sunt supraaglomerate si au un volum de munca prea mare.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
m_ella2005, utilizator
Pe perioada vacantei judecatoresti se continua redactarea hotararilor judecatoresti de catre grefieri si trimiterea lor prin posta (odata ce este data solutia de catre judecator...) ?

Vacanta judecatoreasca nu inseamna lacat pe usa, ci doar reducerea activitatii instantelor, astfel incat sa isi poata lua si judecatorii concediu, prin rotatie. Deci se continua redactarea si trimiterea hotararilor.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o intrebare in ce priveste comunicarea hotararilor ... simo.dia simo.dia Buna ziua. Am o intrebare in ce priveste comunicarea hotararilor sau incheierilor de sedinta. In dosarul in care sunt parte, s-au dat nu mai putin de 4 ... (vezi toată discuția)
Temenul de comunicare a unei hotarari civile 9fpa 9fpa Care este termenul legal de comunicare a unei hotarari civile pronuntata in sedinta publica de un Tribunal Judetean Sectia conflicte de munca,asigurari ... (vezi toată discuția)
Sunt interesat..........! loris gabriel loris gabriel Ma scuzati as vrea sa stiu si eu cat dureaza vacanta judiciara(judecatoreasca).... si datele mai precise de cand ...pana cand...?.Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)