avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum as putea sa fac un act autentic?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum as putea sa fac un act autentic?

Buna ziua,
In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc impozit. Cel care mi-a vandut terenul a decedat si nu are mostenitori. Cine ma poate ajuta cu un raspuns, ca sa fac un act autentic pe numele meu? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:23, 26 Mai 2011
formulati o actiune in instanta solicitind ca instanta sa pronunte o hotarire care sa tina loc de act autentic sau va puteti preva de uzucapiune.
Ce acte imi trebuie sa ma folosesc de uzucapiune? Va multumesc
puteti sa aratati instantei ca ati stapinit terenul cu titlu de proprietar netulburat platind impozitele aferente. chitantele de rol fiscal va pot ajuta.
Imobilul se afla in Craiova si nu am decat rol la financiar nu si titlu de proprietar pe teren?
Megeti la primarie si incercati obtinerea Ordinului Prefectului in baza art. 23 si 36 din legea 18/1991, inainte de a va aventura in instanta. O sa va trebuiasca la dosar:
- cerere;
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului (de la primarie);
- istoric de rol fiscal pentru imobil (de la primarie);
- o schita cadastrala pentru casa si curte, executata de un expert autorizat;
- acte stare civila;
- declaratii vecini cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidente;
- copie chitanta de mana.
Ordinul Prefectului va constitui act de proprietate si va sta la baza intabularii imobilului. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregirea dreptului de proprietate Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara. In anul 1954, bunicul meu a cumparat o suprafata de teren cu o camera pe ea prin chitanta de mana. Pe acea chitanta nu scria suprafata de teren, ... (vezi toată discuția)
Lipsa titlu de proprietate alexaama alexaama In urma unui proces de iesire din indiviziune, am obtinut printr-o tranzactie o hotarare prin care s-a stabilit calitatea de mostenitor ai unui imobil (teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau uzucapiune de 30 de ani? calinbubu2004 calinbubu2004 buna...am si eu o problema mare...avem o casa la tara...dar nu avem act de propietate pe teren si pe casa.casa este a strabunicii lui mama. de dansa nu stim ... (vezi toată discuția)