avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Pot primi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Pot primi inchisoare cu suspendare daca am mai primit o pedeapsa cu suspendare acum 14 ani?

Buna ziua. Acum cateva zile mi s-a intocmit dosar penal pt condus sub influenta alcoolului. Am avut alcoolemia 1.10 in sange, resp 9.5 la a doua recoltare, nu am cauzat accident, nu m-am opus testarii si am fost cooperant. Eu am mai avut o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendare cand aveam 17 ani (acum am 31)... Intrebarea mea este daca o sa fac inchisoare la aceasta a doua abatere sau pot primi cu suspendare, dat fiind faptul ca am fost reabilitat...
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 21:12, 28 Mai 2011
Nu mai conteaza ce s-a intamplat in trecut. este posibil sa primiti inchisoare cu suspendare sau amenda.
multumesc pt raspuns, nu stiam ca ar fi posibil sa primesc doar amenda. legea spune ca o valoare peste 0.8 in sange duce la inchisoare intre 1 si 5 ani, deci speram cel mult la o suspendare :)
Data fiind reabilitare dv este posibil sa primiti fie o amenda penala fie o condamnare cu suspendare si anularea permisului pe care il veti pute redobandi doar dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a sentintei si trecerea timpului de incercare prevazut de instanta.
in caz de amenda se mai recurge si la anularea permisului? stiti cumva si care sunt conditiile pt a primi amenda in loc de suspendare...sau in functie de ce se stabileste cate luni/ani cu suspendare se dau?...va multumesc
In cazul in care se dispune scoterea de sub urmarire penala veti fi sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 3luni. Pentru ca procurorul sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala este necesar ca fapta sa nu constituie infractiune respectiv proba de sange sa aiba o valoare sub 0,80 o/oo.
Daca la calcularea probei de sange exista motive intemeiate sunteti indreptatit sas cereti recalcularea acesteia, ceea ce in general duce la stabilirea exacta a nivelului de alcool in sange la ora producerii accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As putea ramane fara permis? caproiualex caproiualex Am fost prins de filtru si mi-a iesit la etilotest 0,42...mi s-au recoltat probe de sange si rezultatele sunt 0,75 respectiv 0,55 ... ce se va intampla? am ... (vezi toată discuția)
Am avut 0.42 in aerul expirat dragosh_boy20 dragosh_boy20 Cat alcol imi iese in sange, daca in aerul expirat aveam o concentratie de 0.42. Si daca e de rau ce consecinte o sa suport? Mentionez ca nu am mai avut nici ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, pedeapsa MIRCEA AVASILOAIE MIRCEA AVASILOAIE Buna ziua, unuia din copii (baieti) aseara i-a fost suspendat permisul pe 3 luni ptr. alcoolemie de 0,65 la miein aier pur expirat, i-a fost recoltat probe de ... (vezi toată discuția)