avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet munca ne-creat de catre angajator.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet munca ne-creat de catre angajator.

Buna ziua,

Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? Pe baza carei legi s-a decis aceasta? Am contract de munca inregistrat la ITM.
Nu judec pe nimeni, dar fiind un simplu angajat intr-o tara in care legislatia se schimba foarte des. Si foarte sunt ingrijorata.
Ce mi se va elibera acum in loc de cartea de munca? Mi s-a oferit varianta unei adeverinte. Este valabila?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 17:45, 28 Mai 2011
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime.

Motivul pentru care nu v-a intocmit carnet de munca este si faptul ca o perioada mare de timp nu s-au mai gasit astfel de tipizate ...totusi, in 2007 - 2008 - 2009 se gaseau pe piata astfel de tipizate .

Adeverinta de vechime este perfect valabila daca are stampila ITM-ului prin care certifica valabilitatea inregistrarilor efectuate in adeverinta.
Carnete de munca nu au mai fost tiparite de mult timp, pentru ca angajatorii sa le poata achizitiona pentru noii angajati.
Multumesc pentru raspuns, dar eu inca lucrez la acest angajator. Eu nu pot in niciun fel cere acum crearea unui astfel de carnet?

Ma tem ca este ceva in neregula cu situatia mea de munca, sau poate fi, pana la pensie.
Adeverinta este valabila.Nu va pierdeti vechimea.Pentru a fi sigura ca vi s-au platit contributiile va puteti adresa Casei de Pensii cu o cerere in vederea obtinerii unei adeverintei pentru stagiu de cotizare.
DOINA NITA a scris:

Adeverinta de vechime este perfect valabila daca are stampila ITM-ului prin care certifica valabilitatea inregistrarilor efectuate in adeverinta.
...


Dupa 01.01.2011 nu se mai vizeaza de catre ITM, adeverintele de vechime.

Alte discuții în legătură

Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime liliigretz liliigretz Adeverinta de vechime pentru un angajat se elibereaza pe toata perioada lucrata intr-o unitate sau numai pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca Dinush Dinush Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece ... (vezi toată discuția)