avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa inchiriez un spatiu fara sa fiu proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa inchiriez un spatiu fara sa fiu proprietar

Am mostenit un spatiu comercial de la parinti(decedati ambii),dar nu am facut succesiunea(lipsa bani), am domiciliul in c.i. acolo(este un apartament cu 3 cam modificat) si vreau sa stiu daca pot inchiria spatiul unei firme,sau daca pot inregistra la fisc un contract de inchiriere intre mine si o firma. Ce se intimpla daca ma prezint cu un contract de inchiriere la secretariat ,cu o cerere de impozitare a venitului realizat din inchiriere?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 20:40, 27 Mai 2011
Trebuie sa faceti obligatoriu succesiunea, legal altfel nu se poate.
Daca ma prezint la fisc cu o cerere de impozitare a venitului realizat din inchirierea spatiului,nu imi va lua banii?
auricius a scris:

Ce se intimpla daca ma prezint cu un contract de inchiriere la secretariat ,cu o cerere de impozitare a venitului realizat din inchiriere?


Nu aveti calitatea de proprietar sau procura din partea proprietarului de drept,
asupra spatiului potential de inchiriat,pe cale de consecinta ,legal nu aveti dreptul sa dispuneti asupra acelui spatiu
Desfasurati dezbaterea succesiunii
Aveti posibilitatea sa negociati cu potentialii interesati de spatiu,sa va avanseze suma cu care sa solutionati dezbaterea succesorala,pe care ulterior sa o scadeti din valoare chiriei
Chiar daca va duceti la fisc cu contract de inchierire al spatiului ,legal acesta nu este in evidenta dvs fiscala,respectiv nu puteti face operatii aferent bun care nu il detineti cu drept de proprietate
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
goe_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)
Chirie neplatita- pot sa o recuperez ? kosty89 kosty89 Buna ziua...Am inchiriat si eu acum 3 luni un apartament cu 3 camere la 3 baieti din Mapn,fara contract la Fisc,le am intstalat si tv+net,acum a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
2 firme, acelasi punct de lucru amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru ... (vezi toată discuția)