avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creante banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creante banci

Buna ziua,

Acum 6 ani am contractat un credit de nevoi personale la o banca in valoare de 10000 Ron,din care am achitat conform graficului timp de 5 ani,dupa care am fost trimis in somaj si am intrat in imposibilitate de plata.Banca a cedat drepturile unei firme de recuperare,care evident mareste ratele si dobinzile intr-un mod exponential.
Intrebarea mea este:
Exista vreo cale legala pentru rezolvarea litigiului pe cale amiabila pentru ambele parti in conditiile in care sunt in continuare fara un loc de munca?
PS Mentionez ca imprumutul a fost contractat pe o perioada de 10 cu dobinda variabila fara ipoteca si fara giranti(de fapt eu nici nu detin vreun bun mobil sau imobil si in aceasta perioada a intervenit si un divort)
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 15:24, 29 Mai 2011
Oricum Societatea de recuperari creante,, poate sa va execute bunurile mobile si imobile comune, va interveni in cauza dosarului de partaj. Creanta este 1/2 a Dv. si 1/2 a sotiei Dv. :sorry:
Buna ziua!
Ideea de la care trebuie sa plecati este ca trebuie sa va achitati datoriile .
In aceasta idee , avand in vedere ca s-a inceput procedura de executare silita , orice eventuala intelegere amiabila o putetei face numai cu societatea de recuperare a creantelor , putand sa incercati o varianta amiabila in acest sens( nu aveti ce pierde) . Este insa evident ca la valoarea initiala a creditului (credit + dobanzi aferente) se adauga acum si cheltuielile efectuate cu executarea silita .
Da,dar eu nu detin niciun bun mobil sau imobil.Sunt constient ca trbuie sa-mi platesc datoriile,dar momentan nu am nici un venit.
Care este treaba cu comisionul de risc?
Stiti ce este ciudat, majoritatea firmelor ce cumpara portofolii de creante, atunci cand incheie acorduri de plata cu debitorii, elimina comisioanele si dobanzile si esalonaza doar suma cesionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperata!!! ioana7 ioana7 Am avut un credit la BCR. Din cauza unor probleme de sanatate si a faptului ca am intrat in somaj nu am mai putut plati. Acum ma cauta cei de la KRUK. Au ... (vezi toată discuția)
Ce-mi poate face banca daca nu mai pot sa achit creditul ? ionescu gabriela ionescu gabriela Sotul meu are un credit de nevoi personale in valoare de 5000 euro /10 ani. A platit aprox. 1000 euro+dobanda aferenta. Acum este in imposibilitate de plata. ... (vezi toată discuția)
Executare silita iulian56 iulian56 Buna ziua tuturor ! Daca Banca sau orice creditor, persoana juridica sau fizica, a procedat la punerea in aplicarea a executarii silite prin poprire pe ... (vezi toată discuția)