avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitate incheiere contract colectiv de munca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitate incheiere contract colectiv de munca la nivel de unitate

Art. 129 alin (1) din Lg 62/2011 spune ca negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de angajaţi. Este obligatorie incheierea de contract colectiv de munca la nivel de unitate (nr salariati > 21)?
Cel mai recent răspuns: mirela onea , utilizator 16:10, 31 Ianuarie 2012
Incheierea unui c.c.m. la nivel de angajator nu este obligatorie, ci doar negocierea acestuia.
Trebuie sa intocmesc grila de salarizare, anexa la CCM la nivel de unitate pe anul 2012.
Problema e ca la o functie de conducere, timpul de lucru din CIM este de 4 ore .
Cum intocmesc grila de salarizare? La timpul partial din CIM sau la timpul normal de lucru.
Ma refer la salariul minim si la cel maxim.
La timpul normal de munca se va stabili grila de ierarhizare ...
Am o societate care are contract colectiv pe unitate valabil pana in 31.12.2011. Intrebarea mea este daca societatea respectiva trebuie sa incheie un alt contract colectiv / sa il prelungeasca pe acesta cu act aditional? Exista in continuare aceasta obligativitate de a negocia un contract colectiv? (Mentionez ca unitatea are peste 21 angajati)
De asemenea, stie cineva care sunt contractele colective pe ramuri de activitate in vigoare si pana cand anume? Trebuie sa intocmesc deciziile de majorare de salariu si nu stiu exact cum sa procedez, fara aceasta informatie si la ce coeficienti sa ma raportez.
Dupa 31.12.2011 se va incheia un nou ccm in baza Legii nr.62/2011 ...

Alte discuții în legătură

Ccm negociere coca_lb coca_lb Daca am 21 salariati din care 2 suspendati pt ccc mai trebuie deschisa negocierea pt CCM unitate? (vezi toată discuția)
Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Durata contract colectiv de munca say say Daca durata CCM la nivel de grup de unitati al unui minister este pana la 31.12.2011, la nivel de unitate aflata in coordonarea acelui minister se poate ... (vezi toată discuția)