avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitate incheiere contract colectiv de munca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitate incheiere contract colectiv de munca la nivel de unitate

Art. 129 alin (1) din Lg 62/2011 spune ca negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de angajaţi. Este obligatorie incheierea de contract colectiv de munca la nivel de unitate (nr salariati > 21)?
Cel mai recent răspuns: mirela onea , utilizator 16:10, 31 Ianuarie 2012
Buna ziua
Incheierea CCM la nivel de angajator (cu peste 21 de angajati) nu este obligatorie ci doar negocierea acestuia. Atunci cand se solicita de catre ITM (in urma controluilui) prezentarea CCM, eu (firma) nu pot sa pun la dispozitie decat procesele verbale de la sedintele de negociere si eventual procesul verbal final prin care partile declara (recunosc) ca nu s-a ajuns la o intelegere in ceea ce priveste incheierea unui CCM. Cand se pot relua negocierile si ce sanctiuni risca firma pana la momentul in care se incheie un CCM ?
Multumesc
Depinde cand a fost incheiat acest CCM.

Daca a fost negociat si incheiat in cursul anului 2011, dupa aparitia noului Cod al Muncii, aveti posibilitatea de a incheia un Act aditional de prelungire a valabilitatii CCM cu maxim 12 luni.
Dupa care........negocierea unui nou CCM
De la ITM, ti se spune ca trebuie incheiat un nou CCM in baza Lg.62/2011, chiar daca cel de anul trecut mai este valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm negociere coca_lb coca_lb Daca am 21 salariati din care 2 suspendati pt ccc mai trebuie deschisa negocierea pt CCM unitate? (vezi toată discuția)
Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Durata contract colectiv de munca say say Daca durata CCM la nivel de grup de unitati al unui minister este pana la 31.12.2011, la nivel de unitate aflata in coordonarea acelui minister se poate ... (vezi toată discuția)