avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura in instanta proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura in instanta proces partaj

1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila?
2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un exemplar si pentru parat?
3. Daca una din partile implicate in proces depune documente, inscrisuri doveditoare necesare solutionarii dosarului fara a le comunica partii adverse, instanta trebuie sa dea termen pentru studierea documentelor?
4. Instanta poate respinge fara o proba fara documente la dosar, doar in baza unor afirmatii verbale ale partii adverse?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:02, 13 Ianuarie 2012
1 reclamantul trebuie sa depuna un exemplar pt instanta si altul pt parat.
2 instanta e obligata sa puna in discutie probatoriul. cand va accepta proba cu inscrisuri va da termen pt a se studia acestea
3 instanta daca va respinge o proba va trebuie sa motiveze de ce o respinge.
Raspunsurile date de dvs. " athe" se regasesc in articole in Cod de procedura civila? Daca da, va rog respectuos sa mi le indicati.
Cu stima
Art. 112 alin. 1 pct 5 - cand dovada se face prin inscrisuri se vor alatura la cerere atatea copii cati parati sunt, mai mult cate o copie de pe fiecare inscris pentru instanta
Art. 113 La cererea de chemare in judecata se vor alatura atatea copii de pe cerere cati parati sunt.
Pentru respectarea dispozitiilor legale mentionate anterior, in cazul in care nu sunt depuse inscrisuri in atatea exemplare cate parti sunt, instanta poate acorda termen pentru studierea acestora.
În temeiul dispoziţiilor art. 167 alin. 1 şi art. 186 alin. 1 Cod procedură civilă, instanţa încuviinţează proba cu expertiza bunuri mobile pentru pârâta – reclamantă, proba testimonială cu martori pentru părţi şi proba cu înscrisuri, ca fiind utile, pertinente şi concludente soluţionării cauzei. Ulterior, instanta a respins proba cu martor. E corect din punct de vedere legal?
Cu stima
Verificati daca prin incheierea prin care s-a admis proba cu martori nu s-a stabilit obligatia partii de a indica in 5 zile numele si adresa martorilor sau de a-i aduce personal la termen. In cazul in care nu isi indeplineste aceasta obligatie, partea este decazuta din proba.
Verificati daca in cauza nu au fost aplicate dispozitiile art. 170 alin. 1 si 3 din Codul de procedura civila.
Este singura situatie in care instanta poate reveni asupra probei incuviintate.
In situatiile in care nu s-a dispus decaderea din proba, instanta nu poate reveni asupra unei probe deja admise si sa dispuna respingerea ei.

Alte discuții în legătură

Motive recuzare judecator Nina1 Nina1 Buna ziua, Care sunt motivele pentru care se poate solicita recuzarea unui judecator intr-un proces civil? Cu stima (vezi toată discuția)
Cerere de respingere a probei cu martori lacramioara81 lacramioara81 buna ziua! Cum se poate cere de la instanta sa respinga proba cu martori, avand in vedere ca partea adversa a cerut proba cu martori, insa eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)