avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale factura la termen
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

factura la termen

am o mare problema...:am luat niste marfa in valoare de 3000 ron cu plata la termen(30 zile) iar acum nu am bani sa o platesc. ce mi s-ar putea intampla? mentionez ca factura e pe persoana fizica. va rog frumos sa-mi raspundeti si va multumesc anticipat!
veti fi obligat sa o platiti daca crditorul cere prin instanta, daca cumva ati eliberat un instrument de plata care se va depune in banca si nu veti avea disponibil atunci veti intra in centrala incidentelor de plati, poate porni actiune penala pt cec, bo fara acoperire....depinde de cum reusiti sa imbunati creditorul sa mai astepte sau sa accepte rate.....
Buna ziua!
Creditorul va poate chema in judecata.
In masura in care va obtine o sentinta favorabila, o poate investi cu formula executorie si poate incepe executarea silita impotriva dvs.
Cel mai bine ar fi sa incercati sa obtineti din partea creditorului o reesalonare a platii, intrucat in situatia unui proces ii veti plati si cheltuielile de judecata si de executare silita.
Cu stima,
av. Silviu Serban

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza daca refuz un bo???urgent va rog gabrielabadea gabrielabadea AM SI EU O PROBLEMA URGENTA!!!AM UN MAGAZIN DE HAINE SI MAMA A DAT BILETE IN ALB UNUI FURNIZOR IAR ACESTA A SCRIS TOATA SUMA RESTANTA PE ACESTE BILETE, DAR ... (vezi toată discuția)
Neplata la termen danel danel daca nu platesc o factura pe persoana fizica la timp si nici creditorul nu imi mai acorda timp intru cumva in incidenta legii penale? am cum sa castig un ... (vezi toată discuția)