avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal 2011

Hot.500/18.05.2011 -art5 -completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizia scrisa de catre angajator

deci daca angajatorul decide ca nominalizeaza o persoana care este reprezentanta firmei de contabilitate care tine contabilitatea este in legalitate ???
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 20:26, 1 Iunie 2011

Daca angajatorul are contract cu o firma de contabilitate, acesta nu mai emite o decizie pentru nominalizarea uneia sau a mai multor persoane, ci trebuie sa incheie (modifice) contract in care sa se specifice faptul ca se contracteaza serviciul de completare si transmitere a registrului.

Art. 2

(6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare şi transmitere a registrului prin încheierea, cu respectarea dispoziţiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, de contracte de prestări servicii cu prestatori înregistraţi la inspectoratele teritoriale de muncă, care îşi desfăşoară activitatea în condiţiile prevederilor legale în vigoare.
(8) În situaţia prevăzută la alin. (6), angajatorul are obligaţia informării, în scris, a inspectoratului teritorial de muncă despre încheierea contractului de prestări servicii.

Atentie, hotararea intre in vigoare de la 01 August 2011.
Conducerea societatii isi poate desemna contabilul , care nu are atestare in domeniul problemelor de munca, dar a transmis pana in prezent on line, informari legate de REVISAL ? Multumesc
madi60 a scris:

Conducerea societatii isi poate desemna contabilul , care nu are atestare in domeniul problemelor de munca, dar a transmis pana in prezent on line, informari legate de REVISAL ? Multumesc


Da, exista aceasta posibilitatea de a fi numit contabilul societatii pentru completarea si transmiterea REVISAL-ului.
Nu exista reglementari exprese care sa prevada ca persoana care completeaza si transmite registrul sa fie atestata, daca aceasta este salariatul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate transmite revisal-ul? denisa2011 denisa2011 Buna ziua, HG 500/2011: (5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre ... (vezi toată discuția)
Persoana imputernicita ptr transmitere revisal Ella_Gabriela Ella_Gabriela Buna ziua, Va rog spuneti-mi daca pot nominaliza sa transmita Revisal(Registrul de Evidenta a Salariatilor), prin decizie bineinteles, orice salariat cu ... (vezi toată discuția)
Hg 500 / 2011 Iohana27 Iohana27 Buna ziua, Stie cineva daca eu ca firma de contabilitate si resurse umane trebuie sa ma inscriu la ITM ca si prestator de servicii de resurse umane pentru ... (vezi toată discuția)