avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... instituire privilegiu imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

instituire privilegiu imobiliar

dupa cate stiu, aceasta procedura este gratuita (rog sa mi se comunice temeiul legal), insa la oficiul de cadastru mi s-a comunicat ca se percepe o taxa. daca asociatia plateste aceasta taxa, poate fi ea recuperata de la respectivul proprietar ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:20, 1 Iunie 2011
1-Instituire privilegiu imobiliar prevazut de Art 51 din L nr 230/2007la OCPI care se realizeaza dupa achitarea serviciului
2-Recuperarea taxei poate fi realizata cu ocazia executarii silite
3-Actiunea asociatiei de proprietari in instanta ,este scutita de taxa in temeiul art 50 (2) din L nr 230/2007
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
goe_07, utilizator
Si altii au banuit ca actiunea este gratuita, dar desi o multime de alte institutii de stat sunt platite din banul public, uite eu, numai astazi am cheltuit pe ”taxe” peste 300 lei. Guvernantii si-au facut un obicei de a da frau liber sefilor acestor institutii de a da tot felul de Ordine prin care se instituie taxe pentru orice.
Exemplu, la fostul ISCIR daca vrei sa inregistrezi un contract de service cu o firma specializate, te costa 90 lei. Repet, numai pentru a inregistra un contract, adica o domisoara secretara scrie un rand intr-un registru!.
........................
Sa revenim. La OCPI, taxa este de 0,1% din valoarea debitului proprietarului pe care vrei sa-l blochezi la maninela + 100 lei. Deci cerere, semnat presedinte, copii dupa ultima lista de plata, achitat taxa si in 2-3 zile ai citatia pe masa.
Daca poti sa o recuperezi de la inpricinat? Depinde de hot. com. executiv - ca tot e la liber sa pui taxe de tot felul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii rau-platnic cristian_conea cristian_conea In bloc exista un proprietar care are apartamentul scos la licitatie de catre o banca pt. neplata creditului luat. Proprietarul are datorii la plata ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar angcris angcris cum se instituie privilegiul imobiliar ? trebuie sa avem o sentinta judecatoreasca impotriva debitorului ? (vezi toată discuția)
Cost privilegiu rang prioritar cristian_conea cristian_conea Am fost la Oficiul de cadastru sa introduc privilegiu rang prioritar pt.un proprietar care are restante la intretinere si apart.este scos la licitatie de banca ... (vezi toată discuția)