avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sesizare Consiliul Superior al Magistraturii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sesizare Consiliul Superior al Magistraturii

Am depus sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva unui magistrat.
Care este procedura?
CSM analizeaza aspectele prezentate in sesizare? Va trimite un raspuns la cele sesizate de subsemnata?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 23:12, 25 Septembrie 2011
va desemna un inspector din cadrul sectiei de judecatori care va analiza plangerea dvs si vi se va trimite un raspuns scris.
Ce implica o sesizare la CSM pentru un judecator? Se va verifica la instanta unde activeaza judecatorul daca cele prezentate in sesizare sunt reale (la sesizare am anexat documente doveditoare pentru a sonfirma cele afirmate in cuprinsul sesizarii)?
Cu stima
depinde de aspectele sesizate in plangere. uneori se verifica si la instanta.
Am formulat sesizare impotriva judecatorului din dosarul de partaj aflat pe rolul instantei. E posibil sa se verifice si la instanta?
Cu stima
Inspectia judiciara,trebuie sa fie avizaata de CSM,in temeiul Legii nr.303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, privind statutul judecatorilor si procurorilor.Consiliul Superior al Magistraturii in vederea efectuarii de verificari cu privire la judecatori ori procurori in exercitiu,poate fi sesizat de catre Prim Procurorul general al Romaniei,Laura Codruta Kovecksi.

Alte discuții în legătură

Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarire qwerta qwerta Va aduc la cunostinta o situatie poate neintinlita in justitia Romana:In luna mai 2008 tribunalul unei instante de contencios administrativ a pronuntat o ... (vezi toată discuția)
Refuz de a raspunde la o petitie de catre csm db03uie db03uie Am formulat doua petitii catre CSM privitor la modul in care au fost solutionate doua dosare, unul de catre parchet si altul de catre o instanta de judecata si ... (vezi toată discuția)