avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... somaj in Italia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

somaj in Italia

Sotul meu este angajat de la data de 01.05.2010 in Italia si incepand cu data de 31.05.2011 i se va incheia contractul de munca.As vrea sa stiu daca va beneficia de somaj,deoarece mi-e putin neclar "asigurat in ultimii 2 ani ,si sa sa fi platit contributie in ultimele 52 de saptamani".El are lucrat 1 an si o luna,inainte nefiind inregistrat la INS in Italia . De asemenea ,cred ca ar trebui sa i se mai plateasca si 2 saptamani de preaviz,dupa data de 31.05.2011,el lucrand pana in ultima zi?

Cel mai recent răspuns: corinus37 , utilizator 22:10, 2 Iunie 2011
Sotul dumneavoastra sigur va beneficia de somaj , legea italiana spune ca pot beneficia si cei care au lucrat 52 de saptamani in ultimii doi ani chiar daca nu au lucrat consecutiv la acelasi loc de munca .
Eu am luat somaj dupa 2 ani de munca cu acte in regula.La inceput cand mi-am depus actele la INPS,imi lipseau 5 zile pentru a completa 2 ani,iar dosarul mi-a fost respins.Am refacut dosarul deoarece eram convinsa de cei 2 ani lucrati,si intradevar au gresit ei in calcule.Deci pana la urma am primit somaj dar durata de munca trebuia sa fie de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in italia nedelcuvictoritza1990 nedelcuvictoritza1990 Buna ziua ! Sotul meu a lucrat prima oara in Italia in ianuarie 2011 pe o perioada de aproape 2 luni.Apoi a inceput sa lucreze in aprilie 2011 pana acum cu o ... (vezi toată discuția)
Somaj in italia slave silviu slave silviu buna ziua lucrez pentru o companie italiana 2 luni activ (muncesc si sunt platitor de toate taxele impuse de statul Italian) 2 luni stau acasa. in lunile in ... (vezi toată discuția)
Pot primi somaj din italia? desentzano desentzano Buna ziua! In septembrie 2007 am plecat ln italia si tot ln aceeiasi luna mi-am facut si codicele fiscale,ln octombrie 2007 m-am angajat prin intermediul unei ... (vezi toată discuția)