Sotul meu este angajat de la data de 01.05.2010 in Italia si incepand cu data de 31.05.2011 i se va incheia contractul de munca.As vrea sa stiu daca va beneficia de somaj,deoarece mi-e putin neclar "asigurat in ultimii 2 ani ,si sa sa fi platit contributie in ultimele 52 de saptamani".El are lucrat 1 an si o luna,inainte nefiind inregistrat la INS in Italia . De asemenea ,cred ca ar trebui sa i se mai plateasca si 2 saptamani de preaviz,dupa data de 31.05.2011,el lucrand pana in ultima zi?
Sotul dumneavoastra sigur va beneficia de somaj , legea italiana spune ca pot beneficia si cei care au lucrat 52 de saptamani in ultimii doi ani chiar daca nu au lucrat consecutiv la acelasi loc de munca .
Eu am luat somaj dupa 2 ani de munca cu acte in regula.La inceput cand mi-am depus actele la INPS,imi lipseau 5 zile pentru a completa 2 ani,iar dosarul mi-a fost respins.Am refacut dosarul deoarece eram convinsa de cei 2 ani lucrati,si intradevar au gresit ei in calcule.Deci pana la urma am primit somaj dar durata de munca trebuia sa fie de 2 ani.
Somaj in italia
slave silviu
buna ziua
lucrez pentru o companie italiana 2 luni activ (muncesc si sunt platitor de toate taxele impuse de statul Italian) 2 luni stau acasa.
in lunile in ... (vezi toată discuția)