avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua, pun si eu o intrebare la care sper sa primesc un raspuns. Urmeaza sa divortez, sotul meu deja este cu alta persoana. Nu avem copii si nu mai sunt sanse de impacare. Cam cat dureaza un divort in lipsa lui?Lucreaza in alta tara. Eu nu am momentan un loc de munca, se poate stabili o suma de intretinere pana reusesc sa gasesc ceva? Nu sunt genul care asteapta sa pice din cer, dar in aceasta perioada este mai greu. Nu pot demonstra ce salariu are.
Multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru eventuale raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:31, 2 Iunie 2011
daca va intelegeti in ceea ce priveste divortul( sa-l terminati rapid) puteti face procedura rapida la un notar sau mediator(necesita prezenta sotului, doar o zi). procedura divortului in instanta dureaza cam 1 an din cauza termenelor lungi. in ceea ce priveste suma de intretinere este mai greu de dovedit.
un an si ceva chiar 2 va dura sa divortati. procesul incepe practic, dupa ce instanta constata ca procedura de citare e indeplinita.
sa divortati prin notar, aveti nevoie de prezenta sotului si la depunerea actelor si dupa 30 de zile, cand notarul va intreaba daca staruiti in divort.
ati avea dreptul la pensie de intretinere doar daca sunteti in incapacitate de munca, in cazul dvs, ca nu va gasiti de munca, nu veti primi
Intradevar, procedura divortului si in mod deosebit cu minori este foarte greoaie,,, dureaza foarte mult, Cunosc un caz;; depunere cererii de divort la 01.03.2008 si inca nici in ziua de astazi nu este cu o hotarare definitiva;
Cum au decurs lucrurile?? Reclamantul introduce cererea de divort si solicita desfacerea casatoriei si incredintarea celor doi minori si atribuire "beneficiul'. Se citeaza parata la resedinta de domiciliul din tara (cab. av.X) Se indeplinesc toate procedurile cerute de Dreptul Procesual Civil. Are castig de cauza in totalitate reclamantul. Parata vine in tara si face apel, instanta respinge apelul, Hotararea primei instante se mentine care devine "definitiva",Parata vine din nou in tara si face recurs, Ce se intampla la recurs?? Admite recursul cu rejudecarea cauzei privind custodia minorilor, Si acum cauza se judeca in prima instanta. Formare de 'comisie rogatorie', pentru ancheta sociala in It. si aducerea relatiilor de venituri ale "paratei". Deci; suntem in prima instanta dupa 3 ani, va urma din nou pentru nemultumit calea de atac "apelul", dupa care, nemultumitul va face "recurs".. Cand se va finaliza aceasta cauza..."vom merge la nunta minorilor", ca vor gata de insurat si maritat... Asta ca sa mai si "radem"..:dance4:
Multumesc pentru promptitudine, se pare ca va trebui sa astept. Speram sa nu dureze prea mult.
Cautati sa vorbiti cu sotul si sa gasiti o soputie de comun acord. Daca nu merge, incercati sa vorbiti cu un avocat sa vedeti solutiile reale.
Daca ii stiti domiciliul din strainatate si el nu vrea sa vina sa divorteze, va dura cam un an cu 1-2 termene si gata! Dar va costa avocat, traduceri de acte...
Daca va intelegeti cu el, e mai ieftin la notar.

INtretinere nu stiu daca obtineti, depinde de situatia reala; doar pentru ca nu aveti loc de munca nu aveti sanse. Dar... poate ajungeti la o intelegere cu sotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de cetatean strain luminita2013 luminita2013 buna ziua as dori sa vb cu un avocat din pitesti in legatura cu un divort cu un cetatean strain nu avem copii si nici bunuri cam in cat tim se poate finaliza (vezi toată discuția)
Divort amiabil cu copil mare blueberry23 blueberry23 Buna seara, As dori sa stiu daca in cazul unui divort amiabil pot sa apelez doar la notar, si cam cat ar dura un asemenea proces daca tatal nu imi pune bete in ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord mirunavoicu mirunavoicu Buna ziua. Imi puteti spune va rog care ar fi cel mai ieftin si rapid divort ,avand si 2 copii minori.Specific ca atat eu cat si sotul suntem de acord. (vezi toată discuția)