avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum trebuie procedat ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum trebuie procedat ???

Buna ziua,
recent am cumparat un teren pe care este construita o splatorie ,de la persoana X,sa zicem.
Proprietarul spalatoriei (persoana Y) a avut semnatura de la X in a construi si amenaja spalatoria (am verificat si nu este intabulata constructia) pe teren facind si un contract de comodat cu X in care exista o clauza in care specifica clar ca la vinderea terenului contractul de comandat devine nul.
Intreabarea este,ce pasi legali ,cum ar trebui procedat legal sa fac sa instiintez pe Y ca terenul nu mai apartine lui X si sa plece de pe teren,cu costructie (spalatorie) sau fara.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters206169 , utilizator 17:23, 3 Iunie 2011
Buna ziua !
Faceti o adresa scrisa (cu confirmare de primire) prin care incunostiintati pe Y in legatura cu actul translativ de proprietate si prin care solicitati eliberarea terenului .
Daca nu se conformeaza treceti la executarea silita a acestuia .
Bafta !
Parerea mea este ca ar trebui sa trimiteti o notificare lui Y, chiar prin executor judecatoresc, in care aratati ca sunteti proprietarul terenului si ii puneti in vedere sa demoleze constructia (care, banuiesc ca este ridicata fara autorizatie) in termen de....zile. Este o obligatie de a face, pentru care, daca veti fi nevoit sa-l actionati in judecata, aveti nevoie de o notificare transmisa prin executor judecatoresc, in baza art.1079 cod civil.
~ Conținut șters la cerere ~
e constructor de buna - credinta si tre sa-l despagubiti pentru investitia facuta..fie la pretul de circulatie, fie munca si materialele edificiului..
puteti sa-i faceti o oferta eventual..:D
cred ca ati luat o mica..." teapa":(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta drepturi reale Chatteris Chatteris V-as ruga frumos sa ma ajutati la o speta. Dr civil nu e punctul meu forte si avem examen in curand. X construieste pe terenul lui Y. Ac. situatie era ... (vezi toată discuția)
Teren redobandit ocupat de constructii provizorii barnix2001 barnix2001 Pe baza sentintei civile nr. 1268 din 10 dec 2009 am redobandit dreptul de proprietate asupra terenului luat abuziv in timpul comunismului.Terenul se afla ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat danirodriguez danirodriguez Buna seara, am nevoie de un sfat daca se poate. Va explic in mare despre ce e vorba iar daca mai e nevoie de explicatii pe parcurs le detaliez. X a ... (vezi toată discuția)