avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrarea numelui dupa divort

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca fosta mea sotie de care am divortat in anul 2000 si care la momentul respectiv a pastrat numemele meu de familie,avind acordul meu la acea data,mai poate fi deposedata judecatoresc de acest drept ,intrucit la aceasta ora consider ca prin comportamentul ei imi dezonoreaza numele.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 19 Iulie 2008
Judecatoreste nu mai puteti face nimic.
Poate doar la nivel uman. Si aici onorabil ar fi ca, dupa 8 ani de la divort, sa nu va mai intereseze ce face fosta nici cu timpul, nici cu viata si nici cu numele ei, mai ales daca se-ntampla sa n-aveti copii in comun.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2008
romascanu, moderator
Buna ziua!
Nu.
Posibilitatea de a va exprima acordul ati avut-o numai cu ocazia judecatii divortului.
Cu stima,
av. Silviu Serban
daca mai vreti inca o parere:
-sansa exprimarii acordului cu privire la nume ati avut-o numai si numai cu ocazia judecatii divortului.
acum nu se mai poate face nimic.
Acordul dat in timpul judecarii cauzei, avand ca obiect =divortul-, privitor la pastrarea numelui d-str. de catre sotie , si dupa divort, nu se poate retracta.
Avand in vedere ca invoiala partilor cu privire la purtarea numelui din timpul casatoriei are valoarea unei tranzactii judiciare, daca aceasta a fost consfintita de prima instanta, in practica s-a decis ca sotul al carui nume va fi purtat si dupa desfacerea casatoriei nu mai poate reveni asupra invoielii fara motive temeinice. De asemenea, sotul care a solicitat instantei sa-i incuviinteze pastrarea numelui putea reveni in caile de atac, renuntand la cererea sa.

Prin urmare, numai in perioada judecarii divortului s-ar fi putut retracta invoiala dvs cu privire purtarea numelui dupa divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare nume dupa divort mami76 mami76 Buna ziua, am divortat acum o saptamana, eu am fost reclamanta, sotul nu s-a prezentat la nici o infatisare. A fost decizia lui. La sfarsit judecatoarea a ... (vezi toată discuția)
Divort-cu pastrarea numelui de catre sotie. Borza Borza Sotia a introdus actiunea de divort cu solicitarea de desfacere a casatoriei, cu revenirea la numele avut inainte de casatorie. Ulterior dupa ce s-a introdus ... (vezi toată discuția)
Retragere nume dupa divort ContSters118946 ContSters118946 fosta sotie ,pe langa unele probleme de lacomie cumulate cu stari de depresie si ceva plangeri penale soldate cu iup,imi tarfaleste numele si as vrea o solutie ... (vezi toată discuția)