avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nu sunt supuse popririi sumele necesare platii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Nu sunt supuse popririi sumele necesare platii salariilor

Art. 452 Cod proc. civ.- Alin II: Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
c) sumele necesare plăţii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiinţării popririi.
Daca o firma are poprite conturile bancare

Daca o firma are blocate conturile bancare si vrea sa beneficieze de articolul de mai sus, cu ce acte ar trebui sa faca dovada sumelor necesare platii drepturilor salariale? Daca vine cu statul de plata ce garantie este ca nu este "umflat" artificial ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:51, 18 Iulie 2008
(12) În măsura în care este necesar, pentru achitarea sumei datorate la data sesizării băncii potrivit alin. (11), sumele existente, precum şi cele viitoare provenite din încasările zilnice în conturile în lei şi în valută sunt indisponibilizate. Din momentul indisponibilizării, respectiv de la data şi ora primirii adresei de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti, băncile nu vor proceda la decontarea documentelor de plată primite, respectiv la debitarea conturilor debitorilor, şi nu vor accepta alte plăţi din conturile acestora până la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale, cu excepţia sumelor necesare plăţii drepturilor salariale.
Faceti adresa catre banca, precizand ca aveti zi de plata salariilor, justificati cu statul de plata si retrageti suma aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont marianapirvu marianapirvu buna ziua, as dori sa aflu daca in conditiile in care o societate are poprire pe cont pentru neplata contributiilor la stat si intra bani in cont pot retrage ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi silvium76 silvium76 As dori sa intreb daca conturile de investitii deschise la societatile de brokeraj pot fi blocate de catre ANAF? (vezi toată discuția)
Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)