avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actele necesare autorizarii unei activitati secundare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actele necesare autorizarii unei activitati secundare

de ce acte am nevoie pentru autorizarea unui obiect de activitate secundar (este cuprins in actul constitutiv al societatii), am inteles ca pentru a fi in deplina legalitate nu este suficienta doar enumerarea obiectului de activitate pe care vreau sa il desfasor, in lista cu activitatile secundare pe care le poate desfasura societatea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cathalin76 , utilizator 17:25, 11 Ianuarie 2011
Buna ziua!
Nu precizati nimic despre ce cod CAEN este vorba.
Este obligatoriu ca acel cod sa figureze in obiectul de activitate al firmei, insa acest lucru nu inseamna ca nu mai trebuie si autorizat.
In prima faza, formati un dosar la registrul comertului in care dati o declaratie model 2 sau 3 (dupa caz, daca la punctul de lucru a mai fost facuta o autorizare pe alte coduri CAEN, completati declaratia 3, daca este prima data cand autorizati locatia respectiva, completati declaratia 2).
Veti primi un certificat constatator prin care declaratia dvs. pe proprie raspundere (ca respectati conditiile de protectia muncii, protectia mediului, sanepid si sanitar veterinar) a fost luata in evidenta. Acest lucru nu va scuteste de obligatia de a respecta conditiile cerute de acesti avizatori. In termen de 30 de zile de la obtinerea certificatului constatator ar trebui sa vina cate un reprezentant de la fiecare dintre cei patru (DSV, DSP, ITM, IPM) pentru a controla respectarea legii din punctul lor de vedere. In practica se intampla rar sa vina in cele 30 de zile, insa pot veni oricand.
Dupa obtinerea acelui certificat constatator mergeti la primaria locului unde veti desfasura activitatea respectiva si faceti cerere pentru obtinerea acordului de functionare (se ataseaza copii de pe certificatul de inregistrare, certificatul constatator, contractul in baza caruia detineti spatiul de desfasurare a activitatii, contractul de salubritate pentru locatia respectiva, imputernicire si o taxa care variaza in functie de activitatea desfasurata).
Exista si activitati pentru care se cer diferite avize si acorduri prealabile dosarului de la registrul comertului, ori ulterioare (de la BNR, CSA, MAI, RAR etc).
Cu stima,
av. Silviu Serban
Va multumesc pentru raspuns, activitatea principala este 3102 - fabricare de mobila pentru bucatarii
si vrea autorizare pentru 4334, 4333,( tot ce este legat de lucrari).
4333- Lucrari de pardosire si placare a peretilor
4334- Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geamuri
Sunt activitati care se preteaza a fi desfasurate la terti (la adresa beneficiarului).
Veti completa o declaratie model 2, la ultima rubrica 4.3.4. veti mentiona cele doua coduri care va intereseaza.
unde sunt aceste prevederi privind autorizarea codurilor caen care sunt prevazute deja ca activitate secundara in statutul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim în constructii bucovineanu69 bucovineanu69 Buna sunt salariat la o firma de construcții și are codul cane 4333 se încadrează în hotărârea guvernului 114 din 29 decembrie 2018 cu salariu minim de ... (vezi toată discuția)
Coduri caen constructii alinabudescu alinabudescu va rog sa ma ajutati intr-o problema as dori sa stiu si eu care codurile caen intra in ramura de constructii va multumesc!#-o#-o#-o#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Pot adauga inca 26 coduri caen la cele existente in certificatul constatator al punctului de lucru ? ContSters330987 ContSters330987 :frantic:Am 14 coduri CAEN existente in certificatul constatator la sediul secundar(punctul de lucru) si as mai vrea sa adaug inca 26 coduri CAEN ce contin ... (vezi toată discuția)