avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe pentru intreprinderi individuale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe pentru intreprinderi individuale

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati ,vreau sa ma imi infiintez intreprindere individuala si as dor ,sa stiu dupa infiintare ce taxe trebuie sa platesc ,ma refer la impozit cat e si daca mai sunt alte taxe(cas),daca exista o suma obligatorie pe care trebuie sa o platesc indiferent daca am profit sau nu intr-o luna
Multumesc anticipat
Cu respect,
V. Marinca
Cel mai recent răspuns: Diana Ionela Timoscov , Contabil 08:41, 3 Iunie 2011
Dupa ce va infiintati intreprinderea individuala depuneti la finante o declaratie estimativa cu veniturile si cheltuielile care urmeaza sa le realizati in cursul acestui an. La proditul rezultat din declaratia estimativa(venituri - cheltuieli) se aplica procentul de 16% rezultand un impozit de plata care se repartizeaza pe trimestre. Daca aveti salariati se platesc toate retinerile.Dumneavoastra daca veti fi angajat platiti toate retinerile daca nu va faceti contract cu sanatatea si casa de pensii urmand sa platiti contributiile aferente. Regularizarea la finante se face la sf, anului.Daca aveti profit mai mic decat cel din estimativa aveti de primit bani de la stat , daca profitul este mai mare aveti de platit o diferenta. La sf. anului se depune o declaratie reala cu ce ati realizat in cursul anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala! Breeze Breeze Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum functioneaza o Intreprindere Individuala ?Am facut-o anul asta acum 3 luni, am luat autorizatie de la primarie si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Contributii la stat intreprindere individuala byiutzis byiutzis Buna ziua, Vreau sa infiintez o intreprindere individuala, si doresc sa aflu ce contributii trebuie platite la stat si ce acte se depun si unde dupa ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala - cost infiintare, taxe si contributii de platit danielacarmen danielacarmen Imi spuneti va rog, in cazul unei persoane care are doreste sa infiinteze o intreprindere individuala, care sunt costurile deschiderii acestetia si care sunt ... (vezi toată discuția)