avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala!
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala!

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum functioneaza o Intreprindere Individuala ?Am facut-o anul asta acum 3 luni, am luat autorizatie de la primarie si nu stiu cand trebuie sa depun bilantul,daca imi trebuie casa de marcat,contabil, etc.Care sunt pasii?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Diana Ionela Timoscov , Contabil 08:35, 3 Iunie 2011
La o intreprindere individuala se tine contabilitatea in partida simpla. Aveti nevoie de registrul de incasari si plati, registrul unic de control si registrul inventar. Trebuie sa depuneti la finante o declaratie estimativa care se refera la ce venituri preconizati ca veti realiza pana la sf. anului si ce cheltuieli. Din diferenta lor rezulta un profit in functie de care finantele va calculeaza un impozit trimestrial de plata. Regularizarea se face la sf. anului cand depuneti o declaratie reala cu ce ati realizat in cursul anului. Daca profitul este mai mic decat cel din declaratia estimativa aveti de primit bani de la stat , daca este mai mare aveti de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre si impozite ii pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am infiintat un II (intreprindere individuala) in anul 2014. Va rog sa imi spuneti care sunt registrele care trebuie completate, care sunt ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru intreprinderi individuale V. Marinca V. Marinca Buna seara, Va rog sa ma ajutati ,vreau sa ma imi infiintez intreprindere individuala si as dor ,sa stiu dupa infiintare ce taxe trebuie sa platesc ,ma refer ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre intreprindea individuala si microintreprindere OctaTudor OctaTudor Buna ziua As vrea sa imi deschid o forma de organizare si nu ma pot decide care este mai avantajoasa .Intreprinderea individuala sau ... (vezi toată discuția)