avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de propietate

Buna seara as mai avea nevoie de un raspuns daca se poate va rog frumos,sunt la un pas sa mi cumpar o casa la tara,sunt casatorit de 9 ani si am 3 copii,eu vreau sa trec casa numai pe mine adica sa fiu unic propietar,mentionez ca suma de bani pe care o dau pe casa am lucrat doar eu singur in strainatate ,vreau doar sa mi asigur ca in caz de divort nu voi pierde acceasta casa,cum se procedeaza in acceasta situatie va multumesc si scuze pentru greselile de ortografie
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:49, 4 Iunie 2011
Din pacate, nu puteti face ceea ce doriti dvs., orice bun dobandit in timpul casatoriei devine bun comun al sotilor, chiar daca pe contractul de vanzare cumparare apare doar numele unuia dintre soti (art.30 din Codul familiei). Banii din care veti cumpara reprezinta salariul dvs., iar salariul este considerat bun comun al sotilor.
Cumparati-o pe numele parintilor dvs, care, ulterior sa v-o doneze dv. Astfel ar capata calitatea de bun propriu al dvs, chiar daca este dobandita in timpul casatoriei. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Divort corne37 corne37 casatorita cu un copil de 12 ani, in timpul casatoriei sa cumparat un apartament cu bani sotului meu,el lucra in Israel si trimitind bani in contul mameilui, ... (vezi toată discuția)
Donatie Cos-min Cos-min In cazul in care tatal meu imi face o donatie(un apartament),eu fiind casatorit,in cazul unui divort acel apartament devine bun comun sau nu? (vezi toată discuția)