avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... primul angajat-ce acte trebuie intocmite?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

primul angajat-ce acte trebuie intocmite?

Sunt PFA si doresc sa fac prima angajare(mecanic agricol).
Ce acte trebuie sa intocmesc ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:55, 6 Iunie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
din cate stiu s-a dat recent o lege prin care si pfa-urile pot angaja salariati pt. codurile caen ale activit. desf.(0111)
OUG nr. 46/2011 - modificarea OUG nr. 44/2008 - desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale
www.avocatnet.ro/content/art...
1. Alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 17. — (1) PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii.”

2. Dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
„(3) PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca colaborarea este exclusiva.”


Obligatiile fiscale ale angajatorilor PFA

In calitate de angajatori, persoanele fizice autorizate au urmatoarele obligatii:
- sa completeze vectorul fiscal cu obligatii care le revin in calitate de angajatori, respectiv impozitul pe venituri din salarii si asimilate salariilor si contributiile sociale obligatorii;
- sa intocmeasca si sa depuna la organul fiscal competent lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare, formularul 112 „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”.
- sa intocmeasca si sa depuna la organul fiscal competent anual, pana in ultima zi a lunii februarie a anului urmator celui de realizare a veniturilor din salarii, fisele fiscale pentru fiecare angajat.

www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructor auto pfa poate face angajari? viorelus viorelus Instructorul auto autorizat PFA poate angaja un instructor auto incepator cu atestat valabil? (vezi toată discuția)
Angajarea de catre pfa a unor terte persoane danuta34 danuta34 as dori sa stiu daca o intreprindere familiala poate angaja terte persoane conform legii 40/2013 aparuta in monitorul oficial 129/11 martie 2013.la itm se ... (vezi toată discuția)
Pfa poate angaja ? Florin-E Florin-E 1. P.F.A cu obiect de activitate vanzare cu amanuntul intr-un magazin (cod CAEN I4762) , poate angaja un vanzator ? in baza carui act normativ ? (vezi toată discuția)