avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social srl

un srl 2 asociati...capital social 200. acum vor sa intre inca 2 persoane si sa nu urmeze procedura cesiunii ca dureaza. fac o majorare de capital social cu inca 200 ron (cate 100 ron fiecare).

1. am facut hot aga pt majorare, refacut act constitutiv..ce trebuie sa mai fac ?? care este de fapt procedura pentru majorarea capitalului social cu aportul unor persoane din afara

2. dupa majorare ce fac ca sa ii scot pe vechii asociati si sa ramana doar noii asociati???
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:45, 6 Iunie 2011
1) depunerea actelor respective la Registrul comertului pentru publicarea mentiunilor respective in monitorul oficial;

2)la fel: hotarare aga pentru scoaterea asociatilor respectivi, refacerea actului constitutiv, inregistrarea ulterioara la registrul comertului a mentiunilor.

... asta daca asociatii sunt de acord sa nu mai faca parte din firma; daca acestia nu sunt de acord, atunci procedura se complica si va trebui sa apelati la instanta de judecata.
da ei sunt de acord...dar in afara de hotarare aga, anexa hotarare aga si act constitutiv modificat mai trebuie ceva depus pt majorare??
Daca aportul e in numerar, sa va vireze fiecare persoana partea lui in contul firmei cu specificatia clar : suma reprezentand aport la marirea de capital social. Apoi mergeti la registrul comertului cu cele doua persoane.
Legat de punctul al doilea, nu stiu daca chiar castigati ceva daca faceti invarteala asta sau nu e mai bine ca cei doi sa-si vanda partile sociale catre ceilalti doi. Costuri la registrul comertului sunt si intr-un caz si in altul si ca timp cam tot atat.
Ca timp daca se face intrarea asociatilor in societate prin majorarea capitalului social intr-o prima etapa si iesirea asociatilor vechi in cea de-a doua poate dura maximum 10 zile, pe cand daca se merge pe cesiunea clasica dureaza minimum 50 de zile. Legat de costuri, acestea pentru prima varianta sunt aproape duble, deoarece trebuie sa se intocmeasca actele - hotarare si act constitutiv actualizat de doua ori.
am mers prima oara pe cesiune si din aprilie stau si s-a respins ca unul din ei avea fapte in cazier fiscal...timp pierdut o gramada...acum il bag pe fisu si incerc pe partea asta dar vreau sa fiu sigura care sunt actele ca ma deplasez in provincie si nu vreau sa ma intoarca alea de acolo ca imi lipseste stampila pe timbru...

Alte discuții în legătură

Cesiune actiuni catre o pj din olanda adinaadina adinaadina Am urmatoarea speta: SC X SA are 2 asociati: o persoana fizica si una juridica. PF vrea sa cesioneze toate actiunile sale la o societate din Olanda ([i]de fapt ... (vezi toată discuția)
Acte primire asociati intrun srl simi79 simi79 Buna ziua.Va rog spuneti-mi si mie ce acte trebuie pentru a primi intrun SRL inca doi asociati.Acum la momentul acesta SRL este cu asociat unic.Unul dintre ... (vezi toată discuția)
asociat nou si administrator srl levilevel levilevel In ce masura asi putea sa intru intr-un SRL deja existent ca asociat nou si avand drepturile de administrator a societatii? Ma intereseaza care sunt ... (vezi toată discuția)