avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie decizie

Buna ziua, sora mea este angajata la un institut pe post de referent, locul ei de munca cf fisei postului fiind la poarta sa inregistreze persoanele si masinile care intra si ies din institut. Pe data de 03.06.2011 a fost chemata la personal sa semneze contrar vointei ei, ca a primit o decizie prin care i se adauga si sarcina de a selecta si depozita deseurile normale-hartie, plastic, sticla, precum si cele periculoase - adica seringi, substante medicale, tot ce tine de medicina. Sora mea nu are calificare in domeniul medical pentru a le identifica si scrie in registru, trebuie sa le sorteze, ca apoi s ale detaileze in fiecare zi in registrul de evidenta. Problema este ca decizia i-a fost inmanata retroactiv, adica era emisa din ianuarie 2011, avand numarul de inregistrare modificat, sters si scris un altul. A fost amenintata prin telefon sa nu depuna contestatie la acea decie inmanata foarte tardiv si neavand cum sa se afle in doua locuri de munca in acelasi timp-8 ore la poarta si in acelasi timp sa plece sa sorteze in alt loc de munca deseurile. A depus contestatia, dar nu i s-a dat numar de inregistrare pe data de 06.06.20111, decat a scris secretara ca a primit exemplarul cu dta si semnatura pe copie. Directoarea a amenintat-o de pe telefonul institutiei ca o da afara daca depune contestatia, facandu-o si "cretina| printre alte vorbe urate. Se poate cere o stenograma a convorbirii respective pentru a demonstra ca a fost calomniata, santajata, intimidata sa refuze decizia care se batea cap in cap cu locul ei de munca vechi? Daca nu i se da raspuns la contestatie in 30 de zile, putem da in judecatata Institutul? La calculul celor 30 de zile se includ si zilele nelucratoare? Pana la solutionarea contestatiei, au voie sa ii dea sanctiune administrativa pentru a se razbuna? Daca da, ce trebuie facut?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: irol , utilizator 12:52, 9 Iunie 2011
Este vb de modificarea contractului de munca, respectiv modificarea felului muncii. Contractul poate fi modificat numai prin acordul partilor. Anterior modificarii angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice in contract. Obligatia se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional. In cazul in care angajatorul nu-si executa obl de informare salariatul are dreptul sa sesizeze in termen de 30 de zile de la data neindeplinirii obligatiei instanta judecatoreasca.
Nu inteleg despre ce decizie este vb..??? Au incheiat un act aditional la contractul ind de munca? Sora dvs a semnat actul aditional?
Este vorba de o decizie in care i se adauga pe langa atributiile de paza poarta si inregistrare si atributia ca in tot cele 8 ore de munca sa faca si altceva, respectiv selectarea deseurilor normale si periculoase. Salariatii au contract colectiv de munca, nu individual. Nu a fost anuntata de aceasta sarcina in plus decat acum, dupa 5-6 luni d ela numirea ei cu aceasta atributie de serviciu prin aceasta decizie. Nu s-a incheiat nici un act aditional, sau nu stim daca exista, in fisa postului ei din ianuarie nu prevedea si aceasta noua atributie. Sora mea a semnat doar pentru primirea deciziei de atributia sortarii deseurilor din ianuarie incepand, dar a primit-o si semnat de ea abia pe 03.06.20111. Pe scurt, pe langa functia de referent cu locul de munca la poarta, i s-a adaugat si atribuita retroactiva ca din ianuarie sa selecteze deseurile, lucru imposibil, depoarece trebuie sa paraseasca poarta pentru vreo 4 ore cat dureaza sortarea, cantarirea si inregistrarea lor, deci nu isi face atributia d ebaza, si anume de a sta la poarta. Cred ca vor un tap isapsitor pentru controlul pe care l-au avut in ianuarie ca nu exista un om pentru asa ceva, urmand ca pana in 30.06.20011 sa aiba pe cineva pentru asa ceva. Dar aceste doua atributii se bat cap in cap, trebuie sa le faca in opt ore, dar fara a pleca din poarta. Curios lucru... Poate urma o alta decizie de desfacere a contractului d emunca pe motiv ca a parasit poarta.
E imposibil sa nu aiba contract individual de munca....ar fi "munca la negru".
Constat in continuare ca este vb despre o modificare a CIM care s-a facut ilegal. Daca sunteti in termen contestati decizia emisa ca fiind ilegala si abuziva. Pana nu vad despre ce "decizie" este vb nu va pot da un raspuns corect.
Daca decizia pe care o invocati este de fapt si de drept un act aditional la CIM si sora dvs a semnat nu prea mai aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu rrramor rrramor Din cate stiu, orice modificare a CIM se realizeaza doar cu acordul salariatului si totusi....se poate modifica salariul anhajatului pe carea de munca fara ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu victor23 victor23 Va rog, am nevoie de un sfat. Am salariul micsorat incepand cu luna decembrie de la profesor S la invatator. Nu am primit nicio informare inainte de ... (vezi toată discuția)
Nulitate! mihaila sorin mihaila sorin de curand sa dat o dispozitie in care sunt numit sef productie la atelier!la firma care lucrez exista 2 asociati unul cu 30% si altu cu 70% din care cel cu 70% ... (vezi toată discuția)