avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea hotararii de atragere a raspunderii ...
Discuție deschisă în Executare silită

executarea hotararii de atragere a raspunderii patrimoniale a admin. prescriptie

Buna seara.

Ma lovesc de o speta care imi da cateva batai de cap si as dori pareri suplimentare.

Sa inceput executarea silita de catre afp a unei sentinte de antrenare a raspunderii personale a administratorului social, in 2011.
Sentinta in speta a ramas definitiva in anul 2007, iar creantele a caror raspundere s-a dispus erau bugetare.
Problema intervine in felul urmator. In conditiile in care creditorii erau pers fizice sau societati comerciale, acestea in termenul de 3 ani aveau posibilitatea de a se adresa executorului judecatoresc in vederea inceperii executarii silite a sentintei.
In mod normal art.142 din legea 85/2006 prevede ca executarea sentintei se efectueaza in conformitate de codul de procedura civila.
Problema este ca OG 92/2003 stabileste reguli derogatorii privind executarea creantelor fiscale, dar din punctul meu de vedere aceste prevederi nu sunt incidente in speta, afp avand obligatia de a incepe executarea silita conform codului de procedura civila.

Opini?
multumesc
Creantele stabilite prin hotarare judecatoreasca se prescriu in termenul general de prescriptie de 3 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ril promovat. competenta executorului judecatoresc / organului fiscal in executarea hotararii judecatorului sindic Roland Mindrila Roland Mindrila Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sesizata cu recurs în interesul legii întrucât la nivelul instanţelor s-a constatat că nu există un punct de ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie in cazul creantelor fiscale pe legea 85/2006 suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care este termenul de prescriptie a executarii silite in cazul art 136 din Codul de procedura fiscala care prevede ca \"În cazul în care, ... (vezi toată discuția)
Executare silita margit margit In 2005 mai a fost data o sentinta conform careia datorez unui operator de telefonie mobila o suma de bani (420$ debit +76.000.000 Rol penalitati cu cateva ... (vezi toată discuția)