avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartie de mana scrisa cu semnatura valabila?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartie de mana scrisa cu semnatura valabila?

In cazul unei tranzactii daca se face o hartie scrisa de mana cu martori si semnatura este valabila in caz de ceva?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:46, 15 Iunie 2011
La ce va referiti? In caz de ce? si ce fel de tranzactie ?
Pentru un raspuns pertinent fiti putin mai exact.
Daca valoarea tranzactiei este de pana la 300lei, aceea hartie scrisa de ambele parti ar avea valabilitatea, insa daca se depaseste aceasta suma bine ar fi sa incheiati un acord la un notariat.:wave:
In cazul in care nu mai recunosc banii primiti.
Indiferent de suma, reprezinta inceput de dovada scrisa. Pt a obtine titlu executoriu trebuie sa apelati la instanta, in baza inscrisului. Deci este bun la ceva, in lipsa de act autentic ( la notar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar iulian_stefan01 iulian_stefan01 Am si eu o problema : eu zilele ce urmeaza trebuie sa fac doua credite la doua banci pentru a ajuta pe cineva sa isi achite o datorie la banca. Acea persoana a ... (vezi toată discuția)
Puterea actului de mana uditza uditza Am o locuinta de vanzare si potentialul cumparator va primi banii de la banca peste minim o luna. Nu are bani de avans pentru a face un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Imprumut banesc POMPILLIA POMPILLIA Recent am avut posibilitatea sa imprumut o suma importanta de bani de la o ruda, suma pe care o sa o returnez in rate in termen de un an in conditiile pe care ... (vezi toată discuția)