avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revenire la dezbatere succesiune doar pentru unul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revenire la dezbatere succesiune doar pentru unul din bunuri

Revin in forum : se vrea dezbaterea succesiunii dupa bunici intre cei 3 frati ai mamei si noi, mostenitorii mamei( eu si fratele meu avem succesiunea dezbatuta).
Bunurile sunt o casa si pamant 6,5 ha, casa ramane celui care locuieste acolo, pamantul se imparte la frati.
Simplu parea asa....renuntare la succesiune in favoarea celui cu casa, ulterior vindea pamantul si ne primeam partea noastra.
Dar... de ce sa fie simplu ??? #-o unul nu vrea sa vanda partea sa....
Intrebari:
- se poate dezbate doar pamantul? adica se poate separa succesiunea??? cei care raman cu casa nu au banii necesari de taxe notariale....sincer, am mai intrebat asta ..dar nu inteleg bine termenii ....ideea e DA sau NU ...sau depinde de notar:)
- daca da, pamantul se imparte la 4 mostenitori, ulterior, la urmatoarea succesiune,ca sa zic asa, putem renunta la casa in favoarea unuia, sau supune si acest bun impartirii la 4 ?
- cum se imparte pamantul ca sa ii ramana celei care nu vrea sa vinda partea sa , de1,6 ha ? Din 4 frati, unul nu vrea sa vanda ( :O) si pare ca ne cam incurca acum.....pamantul se compune din bucati inegale , gen 3, 5 ha + 2, 7 ha + 0, 3 ha.
Cum se face impartirea?
Multumesc,
Carmen
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:24, 12 Iunie 2011
Nu trebuie sa renuntati la succesiune daca vreti bani pe teren sau teren in natura pentru ca nu veti mai primi,. Dimpotriva trebuie sa acceptati succesiunea . Problema dvs. se rezolva numai in inastanta . Chemati in judecata pe toti mostenitorii si instanta va imparti masa succesorala. In ce priveste curtea si casa aceasta va intra in dezbatere si va fi atribuita cui vreti dvs. iar dvs,. vi se va da teren in compensatie . Angajati un avocat neaparat .
As dori totusi niste clarificari:
- sa inteleg ca doar prin instanta putem impartii terenul ? nu exista o formula prin notariat? Doar daca ne-am intelege s-ar putea rezolva la notariat fara instanta ?
- nu sunt edificata la separarea de bunuri ( primele 2 intrebari)

Carmen
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
carmenbucur, utilizator
Bineinteles ca puteti rezolva problema la notariat. Doar in cazul ca mostenitorii nu se inteleg veti fi indrumati de catre notar la instanta.Daca se ajunge la instanta, va trebui sa dovediti acceptarea mostenirii in cele 6 luni de la deces.
Nu am precizat (la acest subiect) ca au trecut 10 ani de la decesul bunicilor.
E tardiv rau acum ????
As dori o lamurire si la intrebarile 1 + 2. Multumesc.
Carmen
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
carmenbucur, utilizator
nu e deloc tardiv de a dezbate succesiunea. cat priveste faptul ca vreti sa faceti succesiunea doar pt teren acest lucru depinde de vointa tuturor mostenitorilor sa va intelegeti sa declarati ca doriti succesiunea doar teren. legea prevede ca succesiunea se dezbate pt toate bunurile imobile si mobile ale persoanei decedate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si titlu de proprietate Luminita Mihaela Luminita Mihaela Buna ziua. In anul 1995, cand s-a facut tiltul de proprietate pt o suprafata de 9 ha, la proprietari a fost trecut strabunicul meu (decedat in 1983)si ca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - se poate doar pentru unul din bunuri? carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: se vrea dezbaterea unei succesiuni, in urma careia un bun (casa) ramane unuia din mostenitori , celalalt bun (pamantul = 6.5 ha) se ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)