avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Termen de citare la expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Termen de citare la expertiza

Expertul a trimis citatia pentru expertiza prin Epost ]n data de 8.06. pentru data de 9.06 orele 10,30.
Cel citat nu a fost gasit la domiciliu in data de 8.06 iar postasul a lasat un aviz pentru a fi ridicata in data de 9.06. Cel citat s-a preyentat la posta in data de 9.06. orele 10,50 si a vazut ca a fost convocat pentru acea zi orele 10.30 intr/o locatie aflata la 30 km. distanta pentru desfasurare expertiza.
Contactat telefonic expertul a spus ca este la fata locului cu partea adversa.
Ce poate face cel citat, care a solicitat si platit expertiza impotriva expertului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 25 Iunie 2011
Convocarea partilor pentru efectuarea expertizei se face prin scrisori recomandate cu confirmare de primire. Asa prevede codul de procedura. Convocarea se face 7 - 10 zile inaintea datei la care are loc expertiza.
Aduceti la cunostinta organului de cercetare penala sau instantei de judecata, dupa caz, starea de fapt si solicitati reconvocarea partilor pentru efectuarea expertizei.
Sa cereti reconvocarea pentru urmatoarele 30 zile, sa nu va treziti ca se face expertiza peste 6 luni , asa cum am patit eu

Sa cereti reconvocarea pentru urmatoarele 30 zile, sa nu va treziti ca se face expertiza peste 6 luni , asa cum am patit eu



Sa cereti reconvocarea la o data cat mai urgenta pentru ca la urmatorul termen de judecata stabilit de instanta a se depune si raportul. La fiecare judet sunt termene diferite in functie de numarul de dosare distribuite judecatorului.
Formulati o cerere prin care artati cele petrecute cu privire la data convocarii la expertiza si la data si ora prezentarii dvs la expertiza,la care atasati convocarea expertului(scrisoarea prin care ati fost convocat , facand dovada datei sosirii acesteia).
Solicitati prin aceiasi cerere ca expertul sa reinnoiasca convocarea in conditiile prevazute de lege,astfel cum v-a indicat mai sus , distinsul dn.expert.
Potrivit art.106 alin.1 C.proc.civ., care prevede că anularea unui act de procedură atrage şi nulitatea actelor următoare, în măsura, în care acestea nu pot avea o existenţă de sine stătătoare”, nulitatea expertizei făcută la faţa locului fără citarea părţilor atrage şi nulitatea raportului de expertiză care nu poate avea o existenţă independentă de expertiza pe care se întemeiază.

Neregularitatea citării poate fi îndreptată numai prin anularea expertizei şi refacerea ei cu citarea părţilor, însă partea care o invocă trebuie să dovedească vătămarea, adică să învedereze instanţei că, dacă ar fi fost citată, ar fi dat expertului explicaţii, lămuriri, date care ar fi fost hotărâtoare în privinţa constatărilor făcute de acesta cu ocazia efectuării expertizei la faţa locului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate expertiza?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, speta este urmatoarea : se face o expertiza contabila, la sediul expertului; expertul nu a notificat niciuna dintre parti, cu toate ca in ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila - procedura convocarii nu s-a realizat prin scrisoare recomandata sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua, Cum comentaţi următoarea situaţie. Expertul convocă părţile telefonic la locul desfăşurării expertizei. Părţile se prezintă toate, ... (vezi toată discuția)
Exista vreun termen pentru citarea la expertiza? scarlet scarlet Este tot cel de 5 zile? sau se poate face un simulacru, adica iti trimit o recomandata azi si te citez pentru poimaine, desi tu primesti recomandata ... (vezi toată discuția)