avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O hotarare irevocabila a instantei mai poate fi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O hotarare irevocabila a instantei mai poate fi atacata?

buna ziua! in cazul cand instanta respinge actiunea irevocabil ,ce se poate face? Este cazul unei contraventii de circulatie in care se respinge actiunea pentru ca reclamantul nu a putut sa se prezinte la proces dar a trimis judecatoriei la dosar ,prin posta ,in data in care trebuia sa se prezinte ,anumite cereri si dovezi privitoare la fapta acestuia.Se poate cere o reexaminare si o redeschidere a dosarului?
Cel mai recent răspuns: mick7m , utilizator 10:26, 16 Iunie 2011
Nu se mai poate. Legea 202 a lovit puternic in contravenientii pe OUG 195...
Datorita legii 202 nu se mai poate ataca cu recurs , dar cu revizuire sau contestatie in anulare se poate. Verificati daca va incadrati in art 318 sau 322 c.pr.civ., cel mai bine reveniti cu amanunte despre ceea ce s-a intimplat la acel termen, au ajuns cererile la dosar la termen, au fost comunicate celeilalte parti?, afost motivata hotarirea?
daca s-a judecat cu incalcarea dr.pr.echitabil va adresati la CEDO
a mai fost facuta o cerere la dosar de repunere pe rol intrucat il suspendase ,care a fost trimisa prin posta chiar in data la care trebuia sa se prezinte in sedinta .Dosarul l-au pus pe rol in urma unei alte cereri care tot asa a fost trimisa prin posta dupa prima citatie la care nu s-a prezentat ,dar poate sa demonstreze cu acte ca a fost plecat in delegatie.Mi-a zis un prieten ca stie el ca se poate face cerere de reexaminare si dupa acea rezolutie nu se mai poate ataca ; sa inteleg ca dosarul nu ar fi inchis daca se face acea cerere de reexaminare in conformitate cu art.108 cu 5 alin(3) din cate-mi aduc aminte....C.p.c...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire privind suspendare art 243 vrica vrica Am un dosar de anulare contractului vinzare cuparare pe lg 112 Revendicatorul a chemat in instanta din cei 9 din ei 5 erau decedati si pe 19.10.2009 se ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere de chemare în judecată Luci321 Luci321 Am aflat întâmplător de pe portal.just.ro că cererea de chemare în judecată pe care am depus-o a fost anulată pe motiv că nu au fost depuse la dosar ... (vezi toată discuția)
Divort stochelrodu stochelrodu Sunt in divort cu sotia si nu ne-am prezentat la tribunal la data stabilita si acum s-a suspendat. Eu sunt in puscarie si nu am cum sa ajung acolo, ce trebuie ... (vezi toată discuția)