avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CM cod 08
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CM cod 08

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoare problema: sunt in concediu de maternitate, cod 08, am facut cererea prin care angajatorul se obliga sa imi plateasca diferenta de 15% din salar pentru minim 6 saptamani, cum este prevazut in Contractul Colectiv de munca la nivel national, mi s-a respins cererea pentu motivul ca legea nu mai este valabila si societatea nu mai trebuie sa imi dea nimic...este adevarat? daca nu ... imi puteti spune care este legea care prevede ca angajatorul trebuie totusi sa imi acorde acei bani?
La fel era si cu un salar mediu pe unitate ca ajutor la nastere, nici acela nu se mai da? Si la acela mi sa-a spus ca nu ...
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ramona2008 , utilizator 12:55, 24 Iunie 2011
Angajatorul este obligat sa vi le plateasca doar daca aceste drepturi sunt mentionate in Registrul de ordine interna sau in Contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau de ramura (daca exista in unitatea dvoastra sau in ramura de care apartineti).

Intr-adevar, nu mai este CCMUN la nivel national valabil.
noi nu avem un contract de munca la nivel de unitate, numai cel individual semnat de fiecare angajat in parte, este o firma fff mica, deci sa inteleg ca nu e obligat sa imi dea daca nu am scris in contractul individual, altul neexistand...oricum...nu e obligat nu "nu pot nicicum" asa cum s=au "scos" ei
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in lipsa contract colectiv de munca bulinutza26 bulinutza26 [b]Buna ziua. As dori sa va intreb daca pot beneficia de salariu compensatoriu in cazul in care sunt concediata cf art.66 CM,neexistand un contract colectiv ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu Pupicia Pupicia O fosta angajata a cerut un salar compensatoriu deoarece nu i s-a acordat la concediere. In CCM la nivel de unitate nu avem stipulat ca am acorda salarii ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)