avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Puncte profesionale
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Puncte profesionale

Procesul de invatare continua, reprezinta o preocupare de baza pentru fiecare specialist, cu deosebire pentru cei cu profesii liberale.
Urmare a Procesului Bologna, care stipuleaza modul de desfasurare/implementare a invatamantului universitar la nivel European, aceasta activitate a devenit obligatorie la nivelul Romaniei.
As dori sa stiu:
- daca punctele profesionale la diverse ctg. profesionale se acumuleaza pe baza unui curriculum ?
- daca exista un grafic de desfasurare a acestor actiuni ?
- daca sunt monitorizate si de catre cine?
- cum marea majoritate a cursurilor sunt contra cost, care este un cost mediu?
- cate puncte profesionale sunt obligatoriu de acumulat pe perioada unui an ?
- exista sanctiuni daca nu ai acumulat punctajul ?

Cu stima,
Ciobanu Vasile
mediator
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 14:23, 11 Octombrie 2011
-avem nevoie de 40 de pct profesionale.
-se cumuleaza aceste puncte din seminarii, conferinte, cursuri de formare continua, simpozioane si in general toate actiunile legate de institutia medierii si profesia de mediator.
- aceste evenimente trebuie sa fie anuntate si punctate numai de Consiliul de Mediere.
Multumesc, acest lucru este cunoscut, dar nu am primit raspuns la solicitarile cu referire la curriculum, monitorizare etc.
In general, orele de pregatire continua (punctele profesionale)vezi barou avocati, contabili autorizati (CECCAR), aceste ore de pregatire sunt popularizate, afisate pe un site propriu,seminariile au un nr. de locuri, si cineva monitorizeaza activitatea.
Sunt de asemeni asoociatii (case de avocatura, CECCAR judetene) care isi pregatesc colaboratorii (asociatii ) cu costuri minime, pentru ai sprijinii in pregatirea continua si acumularea punctelor (orelor) profesionale.
Oricum, va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
Ciobanu Vasile, Mediator
totusi la ce trebuie 40 de puncte astea ? ce faci daca nu le ai ?
Cele 40 de puncte profesionale, care trebuiau acumulate pe perioada anilor 2010-2011 (20 pct./an), sunt necesare pentru a demonstra ca un mediator se pregateste continuu in vederea acumularii de cunostinte noi, pentru o mai buna desfasurare a activitatii profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noutati in mediere Birou mediator jr.RODICA COJAN Birou mediator jr.RODICA COJAN HOTÃRÂRE nr. 235/25.01.2014 Având in vedere: - prevederile art.19 alin.(4) din Legea 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, cu ... (vezi toată discuția)
Mediatorul si vechimea in munca calescu ana maria calescu ana maria Buna seara as avea o intrebare in legatura cu cariera de mediator. Am absolvit cursurile unei facultati dupa care am urmat cursurile de master, am terminat si ... (vezi toată discuția)
Profesie mediator ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, Daca sunt angajat ca referent in justitie la un cabinet de avocatura, pot sa profesez ca mediator? Va multumesc, Ioana (vezi toată discuția)