avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura notariala dupa mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura notariala dupa mostenire

Buna ziua,
In urma mostenirii beneficiez de 75% dintr-un imobil(mentionez ca exista intabulare si respectiv extras CF pentru acest fapt)
Intrebarile mele sunt:
- Exista posibilitatea emiterii unei procuri notariale care sa permita celuilalt mostenitpr sa vanda imobilul?
-Daca da, celalalt mostenitor poate pretinde intreaga valoare a acelui imobil?
-Care este pretul acelei procuri?
-Exista posibilitatea ?Daca celalalt mostenitor este sustinator legal,de a dace o mentiune privin obligativitatea sustinerii pana la vinderea acelui imobil, urmand ca costurile sustinerii sa fie deduse din suma care imi revine?
Multumesc
Se poate intocmi procura speciala pentru vanzarea cotei din imobil, dar pretul acesteia il stabileste notarul. Celalalt mostenitor, caruia i-ati da procura ptr vanzare, nu poate sa pretinda decat pretul pentru cota sa, iar pentru cota dvs , trebuie sa va remita banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea dreptului de proprietate ramona74 ramona74 as dori sa stiu daca o persoana fizica se poata intabula pe 1/2 din suprafata totala a unui teren, motivat de faptul ca aceasta a folosit aceasta suprafata de ... (vezi toată discuția)
O situatie delicata mirelina123 mirelina123 Buna ziua! In urma partajului succesoral benevol s-a stabilit cota parte a fratelui nostru vitreg iar eu si sora mea am ramas in indiviziune cu casa ... (vezi toată discuția)
Vânzarea unei case Nuts230 Nuts230 Bună ziua, am și eu o întrebare. În urma decesului unor rude părinții mei au moștenit o parte din casa lor (25%). Împreună cu celalalt moștenitor ... (vezi toată discuția)