Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

as dori sa stiu daca ,sotul meu care are o vechime de 12 ani ,are 45 ani si este bolnav de inima ,diabet ,dependent de insulina ,operatii glaucom ,malucopatie diabetica se poate pensiona de boala .?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 17 Iunie 2011
1. Legea 263/2010 spune ca stagiul de cotizare necesar pentru pensionare de invaliditate este in functie de varsta la data emiterii deciziei de pensionare.
2. Astfel:
- o persoana cu varsta intre 41—45 ani trebuie sa aiba un stagiu de cotizare la pensie de 17 ani;
- o persoana cu varsta intre 45—49 ani trebuie sa aiba un stagiu de cotizare la pensie de 20 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata pe caz de boala andronescu_dan andronescu_dan Care este acum perioada minim obligatorie de cotizare (VECHIMEA MINIM-OBLIGATORIE) pentru Pensionarea anticipata pe caz de boala ? Mulțumesc ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de pensie de invaliditate cristi 1969 cristi 1969 Am varsta de 41 ani, am fost operat de hernie de disc l4-l5, am vechime in munca de 22 ani si 6 luni( din care1 an si 2 luni armata+1 an scoala militara). Ma ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? defcon defcon coasigurat si din 1991 cind am trecut sa lucrez la privat nu s-au operat ani de vechime pe cartea de munca ,mentionez ca am 46 de ani operat de inima cu 2 ... (vezi toată discuția)