avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită amenda administrativa
Discuție deschisă în Executare silită

amenda administrativa

buna ziua as avea si eu o intrebare...in urma cu 2 ani am condus masina ( proprietate personala ) fara a poseda permis de conducere ...am fost oprit de politie ... mi s-a intocmit dosar penal...am facut toate demersurile necesare pentru finalizarea dosarului ...in final am primit astazi 20.06.2011 instiintare ca am fost scos de sub urmarire penala si trebuie sa platesc o amenda administrativa in valoare de 1000 RON + 100 RON cheltuieli de judecata ...in cazul neachitarii se va proceda executarea silita .... as vrea sa stiu care este termenul de plata al acestei amenzi ...ce se intampla daca nu o platesc ( masina am vandut o ulterior ) nu mai am nimic pe numele meu ....si daca se poate prescrie aceasta amenda in cazul in care nu o platesc ....sau va sta la financiar pana o voi platii + restantele de neplata
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:01, 23 Iunie 2011
Daca nu aveti nimic in proprietate si nu aveti salariu nu va pot executa silit.
Poate surveni prescriptia.
Ar fi insa frumos sa achitati amenda...
Daca nu detineti bunuri proprietate si nu aveti venituri din salarii, nu puteti fi executat.
Amenda fiind datorie bugetara se prescrie in termen de 5 ani socotiti incepand cu 01 ianuarie a anului viitor.
amenda administrativa se trece in cazierul judiciar. daca nu o platiti nu se va putea sterge din cazier.
va multumesc pentru ajutor ! am intentia sa platesc amenda dar nu prea curand ...
ginacoseru a scris:

amenda administrativa se trece in cazierul judiciar. daca nu o platiti nu se va putea sterge din cazier.



Amenda administrativa nu apare in cazier, doar amenda penala, dar si aceasta se reabiliteaza de drept in termen de 3 ani.
Vezi art. 9 din legea 290/2004 modificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt supermarket ilarion184 ilarion184 Buna ziua am primit acasa o amenda administrativa de 500 RON +50 ROn cheltuieli de judecata pentru un furt din mall. Scrie cercetat pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Amenda penala cristinutz cristinutz Buna ziua, Am primit acum 3 luni o amenda penala de 1000 ron care trebuia achitata in termen de 15 zile. Nu am reusit sa o achit si nu am sanse sa o achit ... (vezi toată discuția)
Amenda penala goina4444 goina4444 Buna seara.Am si eu o nelamurire in privinta reabilitarii amenzii penale,care este de 3 ani,dar daca intre timp intervine un alt dosar penal pt alta cauza,are ... (vezi toată discuția)